Nyheter

Fluid Scandinavia Nr 4-2019

Publicerad 2020-03-23
av Janne Johansson
Kategori:
Innehåll tidningar

- SSG Hydrauldagar 2019
SSG Hydraulikdagar lockade 73 deltagare, årets tema var: Olja, automation och inspiration. En av programpunkterna var SSAB:s lösning på de varnish problem som man har haft i en del av sina anläggningar under de senaste 10 åren. Programmet bjöd därav på ett flertal föreläsningar som försökte knyta ihop säcken kring de orsaker och lösningar som finns på varnish problematiken.

 

- I hydraulikens tjänst - Östen Thoresson
Östen Thoresson är närmast en institution inom svenskt skogsbruk. Östen har vigt hela sitt yrkesliv åt skogen och skogsmaskinerna, och då kanske främst åt hydrauliken. Östen gjorde sig känd i hydraulbranschen under det tidiga -90 talet i samband med hydrauloljor i allmänhet och införandet av de så kallade miljöoljorna inom skogsbruket i synnerhet.

 

- Ökad automationsgrad kan hjälpa svensk basindustri att växa och bli mer konkurrenskraftig
I en rapport från Industriarbetsgivarna, som är en arbetsgivarorganisation för basindustrin i Sverige, uttryckes oro för att vår basindustri halkar efter i den internationella konkurrensen. Detta uttrycks i ett för Sverige minskat produktionsvärde de senaste 12 åren och jämförs med 25 europeiska länder där flera, tvärt emot vad Sverige gjort, ökat sitt produktionsvärde.
Torbjörn Lundberg från SMC Automation ger sin syn på hur vi ska komma ikapp den internationella konkurrensen.

Annonser