Nyheter

Nyheter

 

Marie Nilsson, VD, Sunfab Hydraulics AB

Asien är en strategiskt viktig marknad och genom denna etablering stärker Sunfab sin närvaro och... Läs mer

Varje modul passar perfekt ihop med nästa – med ett komplett drivsystem bestående av servodrivsteget CMMT-AS och servomotorn EMMT-AS från Festo möjliggörs fullständig anslutning av hårdvara och mjukvara. Användare kan ta hela drivsystemet med servodrivsteget, servomotorn och det mekaniska systemet i drift på... Läs mer

När REACH-förordningen trädde i kraft den 1:a juni 2007 hade arbetet med den pågått i sju år. Den beskrevs som den mest komplexa samlingen lagtext i EU’s historia och det var ingen överdrift. Med sina 849 sidor var den redan i sitt grundutförande massiv och sedan dess har den vuxit i stadig takt. 

... Läs mer

Per-Ove Johansson, Utvecklingschef på Staccato Technologies berättar att Staccato fortsätter att fokusera på krävande applikationer. Patenten som gör vår ventil unik ger flera fördelar även i vätskeapplikationer. Med Traditionell konstruktion är det svårt att kombinera snabba omställningar med högt flöde, vilket är... Läs mer

För enkla positioneringsuppgifter med ett utmärkt pris/prestandaförhållande, finns nu elcylindern EPCC från Festo. Kulskruven med låg intern friktion ger korta positioneringstider och hög dynamisk respons.

Elcylindern EPCC finns tillgänglig i fyra storlekar med en icke-roterande kolvstång, slag upp till 500... Läs mer

Claes Warnander har tillträtt som ordförande i COT´s styrelse och Ulf Ahlén har tillträtt som styrelseledamot i bolaget. Såväl Claes som Ulf har varit VD för Haldex och Claes var aktivt med om att grunda Concentric.

Dessutom verkar det som sydamerikanerna har upptäckt produktens fördelar. Pulp &... Läs mer

Över 300 utställare från 21 länder samlades och totalt kom 20 438 besökare. Besökarna beskriver mässan som ”en mässa väl värd att besöka”. Endast sista eftermiddagen bjöd på lite regn, annars var det perfekt väder för en utomhusmässa.

- I år har vi verkligen satsat på att leverera en mässa med hög... Läs mer

På årets Skogsnolia så visade maskintillverkarna upp sina nyheter. Komatsu har på skotarsidan ett nytt hydraulsystem som dom kallar SmartFlow.

 

Vad är SmartFlow?

SmartFlow är ett av våra populära tillval till 855, 875 och 895. Det är en helt ny teknik för kranstyrning som ger bättre... Läs mer

,

VOSS Fluid har utvecklat ett plug-in-system som kan ersätta de vanliga gängade lösningarna för hydrauliska ledningar. Lösningen heter VOSS Plug.

 

Läs mer...

Här är några glimtar ur ett innehållsrikt nummer 2019-2

 

  • Fukt i hydraulik- och smörjoljor skapar problem i mobila maskiner och i industriella hydraulik- och smörjsystem Hydroren är en produkt som ger stora besparingar genom att effektivt torka hydraulik- och smörjoljor
  • ... Läs mer

STW deltog för första gången i Power2Drive, en internationell specialmässa för elektrisk laddning av infrastruktur och e-mobilitet. STW:s fokus låg på "ELIAS" en eldriven lastbil samt drivmekanismen "powerMELA duo280".

 

... Läs mer

Förutom högtryckskompressorer erbjuder Sauer Compressors även ett brett utbud av tillbehör, bland annat, kompressorkontrollers och lufttorkar. När det gäller högtrycksapplikationer är det en utmaning för många användare att hitta en utrustning som är skräddarsydd för högtryckskompressorer. Noggrant inställda... Läs mer

Genom att expandera med ytterligare 1350 kvm i direkt anslutning till de befintliga lokalerna får man nu plats att renodla tillverkningsmomenten för att bland annat kunna serie producera de största produkterna på egenvikter över 4 ton. Allt under samma tak.

 

... Läs mer

Den nordiska mässan Teknologia 19 arrangeras i Mässcentrum i Helsingfors 5–7 november 2019. Mässans programteman speglar branschens aktuella samtalsämnen och fenomen. På teknologimässan utlovas program på fem olika scener.

Programteman är bland annat kodning, robotik, artificiell intelligens och... Läs mer

Hydroscand förstärker sin slangservice i Gävleborg genom att öppna en butik i Sandviken.

Lars Hemgren, platschef på Hydroscand säger:

 

- Butiken i Sandviken kommer att bli ett bra komplement till Hydroscands butik i Gävle. Etableringen innebär att vi kan öka tillgängligheten för kunderna i... Läs mer

Med stor erfarenhet av hydraulik och filtrering inom papper & massa samt stålindustrin kommer Mattias att vara ett utmärkt tillskott för att kunna erbjuda energieffektiva och hållbara lösningar till våra kunder.

Mattias har sitt fäste i Gävle, Teknikparken.

”Det ska bli väldigt roligt att... Läs mer

Ett engagemang som redan har resulterat i ett flertal tillbyggnader, renoveringar och utdelningar av stipendier till avgångsklassernas bästa elev eller elever. Nu stöttar Hydroscand skolan i att förbättra IT-miljön för eleverna på Inqolayolwazi Primary School.

 

... Läs mer



Annonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.