Nyheter

Nyheter
- Alla -
- Alla -
Danska nyheter
Evenemang
Föreningsnyheter
Företagsnyheter
Förstasidan
Hydraulik
Innehåll tidningar
Ledare
Norska nyheter
Pneumatik
Produktnyheter
Standarder
Svenska nyheter
Tidningsartiklar
Publicerat 2020-09-22

Nu lanserar SMC batterilös absolut-enkoder till större delen av det elektriska linjärenhet-sortimentet. Detta medför kortare ställtider efter spänningsbortfall i och med att tidskrävande referenskörning inte behövs, en ökad kvalitet på slutprodukten då positionen bibehålles samt ett minskat behov av...

Publicerat 2020-09-22

Den 25 november går SIS Maskinsäkerhetsdag av stapeln – detta år som digital livesändning från studio i Stockholm! Under dagen lyfter vi frågor som exempelvis nyttan av arbete med standarder i oroliga tider. Du får rapporter från pågående standardiseringsarbete, vilka förändringar som är på gång...

Publicerat 2020-09-22

“I öl finns styrka” - speciellt när SEEPEX pumpar proppar av använt spannmål som gör produktionsprocessen i bryggindustrin betydligt mer energieffektiv.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-09-22

Metal Work lanserar en ny serie kompaktguidecylindrar – Multifix-serien. Den är en vidareutveckling av vår välkända och beprövade kompaktcylinder i CMPG-serien.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-09-22

Norgren ELION kolvstångslös cylinder erbjuder precis kontroll med hög repetitionsnoggrannhet, enkel installation och reducerad total ägandekostnad.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-09-22

Neste tillkännager att man sålt hela sitt aktieinnehav i Nynas till Bitumina, ett globalt bitumenföretag som är verksamt i mer än 100 länder. Detta är ett viktigt steg i den pågående företagsomorganisationen av Nynas

 

Läs mer...

Publicerat 2020-09-14

Scanwill Fluid Power kommer nu med en flangeversion til sine største ScanWill MP-L trykforstærkere. ScanWill MP-L trykforstærkere er til flows optil 80 lpm og denne specifikke kundeløsning skal anvendes i transportindustrien. Vægten er 11 kg…

Publicerat 2020-09-14

Direktør Jesper Will Iversen byder velkommen til Martin Pedersen, der kommer med stor erfaring fra det danske hydraulikmarked. Martin skal hovedsageligt varetage salget af Wandfluh’s hydraulikprodukter i Danmark

Publicerat 2020-09-10

Eaton meddelade i dag att de lanserar sitt nya TFX-fjärrövervakningssystem, som erbjuder maskinparks- och utrustningsförvaltare en omfattande överblick över maskinens position och prestanda. Systemet ger användarna möjlighet att anpassa en telematiklösning så att den passar perfekt till ett visst...

Publicerat 2020-09-10

Årets konferens skjuts upp till 2021. Men som kompensation för detta kommer de att erbjuda en rad kostnadsfria intressanta seminarium, baserade på årets tänkta tema.

 

...

Publicerat 2020-09-10

Hydroscand erbjuder nu en ny PU-slang speciellt framtagen för applikationer där slangen utsätts för dagsljus samtidigt som hög flexibilitet och böjlighet är ett måste. Till skillnad från de flesta andra polyuretanslangar, är Hydroscands nya slang UV-resistent.

 

...

Publicerat 2020-08-28

Ellinor Sandegren började arbeta på Hydac i mitten av augusti. Hon ingår i System OEM - teamet, med placering i Spånga och vi ser fram emot vårt arbete tillsammans.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-08-25

Hydroscands nya PA12 svetsslang är en flexibel två-lagers pneumatikslang som är framtagen för installationer där svetsning och gnistbildningar förekommer. Manteln på slangen är tillverkad av självsläckande material och är brandklassad enligt UL 94 V0.

 

...

Publicerat 2020-08-25

Vatten är en livsnödvändighet och finns inte bara i sjöar och vattendrag. En vuxen människa består till ca 60% av vatten och barn ända upp till 80% men också den luft vi andas innehåller mängder med vatten.

 

...

Publicerat 2020-08-25

PMP Arcos OY utvecklar och säljer oscillatorer och andra specialprodukter till framför allt pappers- och massaindustrin på en global marknad.

Arcos Hydraulik och PMP Arcos OY har sedan många år en framgångsrik affärsmässig relation och förvärvet är ett naturligt nästa steg.

 

...

Publicerat 2020-08-25

Den nya online-konfiguratorn på Stauffs webbplats hjälper hydraulikkonstruktörer välja rätt hydraulfilter för sitt aktuella projekt i några, intuitivt förståeliga steg. Konfiguratorn gör också underhållsarbetet mycket enklare för underhållspersonal som behöver ett ersättningsfilter för ett befintligt system...

Publicerat 2020-08-21

Hydroscand har expanderat kraftigt de senaste åren och har nu vuxit ur de nuvarande lokalerna i Uppsala. Snart flyttar därför butiken till större, mer lättillgängliga lokaler i den nya stadsdelen Östra Fyrislund.

 

...

Publicerat 2020-08-20

Filterteknik Sverige fortsätter växa och öppnar upp för den finska marknaden. Det finska bolaget, Filterteknik Suomi Oy, finns redan och nu pågår arbetet med att hitta rätt ansvarig säljare som kan ta sig an den finska marknaden

 

...

Publicerat 2020-08-20

Med appen IQANgo kan servicetekniker eller maskinägare ansluta trådlöst till IQAN-moduler i sina maskiner och därigenom utföra många olika åtgärder, såsom att kontrollera systemstatus och felsöka problem eller larm.

 

...

Publicerat 2020-08-20

Det nya sortimentet omfattar den kompakta tryckluftscylindern DIN ISO 21287 som är utrustad med positionsavkänning för närhetsbrytare och elastisk dämpning på båda sidor, vilket gör att cylindern återgår till sin ursprungliga form efter att ha absorberat stötar eller vibrationer.

 

...

Publicerat 2020-08-20

Bosch Rexroth och WSH Systems har tecknat ett partneravtal enligt Bosch Rexroths koncept Certified Excellence. Avtalet innebär att WSH Systems nu är certifierad partner inom området Distribution industrihydraulik.

 

...

Publicerat 2020-08-20

Försäljningen av komponenter, hydraulslang, kopplingar, tätningar, ventiler med mera startades 1961 och blev företagets inriktning från och med 1967

 

Läs mer...

Publicerat 2020-08-11

Indigo 500-serien är, tillsammans med dess tillhörande prober, tillräckligt robust för att klara de tuffaste industri- och life science-miljöer, och är också konstruerad för användning utomhus.

 

...

Publicerat 2020-08-11

På grund av resorestriktioner och hälsoproblem orsakade av coronavirus kommer den 12: e IFK att hållas som ett innovativt evenemang online.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-08-11

Metal Work har ett komplett utbud samt lösningar vad gäller luftkvalitet, uppdaterat sortiment av proportionella styrenheter, med nya innovativa elektriska och pneumatiska lösningar, och i Regtronic-serien har versioner nu introducerats med IO-Link.

 

...

Publicerat 2020-06-16

Emerson lanserar proportionellt styrda tryckregulatorer med IO-link kommunikation

 

Läs mer...

Publicerat 2020-06-15

Trans-Auto Power Breather skyddar hydraulolja, smörjoljor och dieselbränslen mot fukt- och solida partikelföroreningar.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-06-10

Den 12: e Internationella Fluid Power-konferensen (12: e IFK) kommer att äga rum vid International Congress Center i Dresden, Tyskland, den 12 till 14 oktober 2020, och representerar en av de viktigaste internationella utbytesplattformerna för vetenskap, forskning och industri inom fluidområdet för drifter.

...

Publicerat 2020-06-04

Belgisk / Holländska Vydraulics Group har förvärvat Doedijns Group International. Förvärvet inkluderar följande delar av DGI:
· Doedijns: specialist på systemlösningar inom hydraulik och leverantör av hydrauliska, pneumatiska och elektromekaniska styrkomponenter.
· Sypack: leverantör av...

Publicerat 2020-06-04

I den nya eran av Covid-19 upptäcker SMC innovativa sätt att nå sina kunder och har bekräftat att det kommer att vara en viktig utställare på världens största virtuella WeAreCOBOTS Expo & Conference.
Evenemanget för EMEA-regionen följer framgången för den första virtuella Cobot-utställningen i Tyskland...

Publicerat 2020-06-03

Det finns olika processer och tekniker för att navigera en AGV från punkt A till punkt B. De olika möjligheterna sträcker sig från konturnavigering (naturlig navigering) till laserradar, optisk eller induktiv vägledning till matrisnavigering (grid navigation).

 

...

Publicerat 2020-06-03

SMC har  utvecklat en serie parallellgripdon JMHZ2, som hanterar högre last än jämförbara gripdon av motsvarande storlek.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-06-03

Vi välkomnar Magnus Andersson som ny VD för Dunlop Hiflex Skandinavien. Magnus kommer närmast från en roll som Divisionschef hos HydraSpecma Group. Hans erfarenhet inom industrivärlden sträcker sig drygt 20 år tillbaka i tiden med goda meriter att utveckla affärer och organisationer, både organiskt och via förvärv...

Publicerat 2020-06-01

Det är en märklig tid vi lever i för närvarande under pandemin, där vissa saker fortgår nästan som vanligt medan andra är helt upp och nedvända. I arbe­tet med detta nummer av tidningen har jag förstått att hydraulik- och pneumatikbranscherna har drabbats relativt lindrigt hittills, i alla fall de större...

Publicerat 2020-05-27

Efter de senaste släppen av innovativa produkterna för mekatronik, har Metal Work beslutat att lägga focus år 2020 på de grundläggande komponenterna för pneumatik & automation:  ”Luftberednings enheten”.

 

...

Publicerat 2020-05-20

Filtertechnik Ltd bygger vidare på det prisbelönta produktprogrammet Particle Pal, fältmässiga analysinstrument för Oil Condition Monitoring. Nu lanseras Particle Pal Lab, en stationär partikelräknare med den nya digitala bildhanteringstekniken och med ”smarta funktioner”.

Particle Pal programmet...

Publicerat 2020-05-18

SMC Automation lanserar en serie magnetgripdon, MHM, för hantering av tex perforerade plåtar och arbetsstycken med ojämna ytor. Magnetgripdonet MHM är ett perfekt komplement till vakuum när det gäller materialhantering

Sortimentet innehåller 4 olika storlekar, med hållkrafter upp till 1000 N. För att passa i...

Publicerat 2020-05-18

WEG har utökat vridmomentsomfånget för sin WG20-serie med kugghjulsmotorer för att täcka vridmoment mellan 50 och 18 000 Nm. WG20 består av skruvhjulsdrev, parallellaxeldrev och koniska drev och är det första kugghjulsmotorsortimentet som har utvecklats helt i WEGs regi.

 

...

Publicerat 2020-05-08

De nya spolarna Från ATAM med dubbel lindning säkerställer att inga elektromagnetiska störningar uppkommer trots varierande matningsström.

Tekniken för den nya spolserien baseras på två koaxiella lindningar. Alla potentiella  strömmar  som kan störa det "huvud" -fält som genereras av den...

Publicerat 2020-05-07

SIRIT kopplingar är framtagna för att användas på kommersiella fordon (CV) så som lastbilar, släp, bussar, traktorer och tillverkade med hög standard genom en rigorös produktionsprocess och en slutlig test applicerad på 100% av de producerade delarna.

 

...

Publicerat 2020-05-05

Den nya IQAN-programvaran med Simulink-integrering har utvecklats för att snabba på innovationer inom elektronisk styrning för mobila maskiner som används inom jordbruk, anläggning, skogsbruk, materialhantering och transport.

 

...

Publicerat 2020-04-30

Den nya integrerade lösningen ger möjlighet att realisera bränslekostnadsbesparingar på upp till 50 % och ger kunderna potential att minska användningen av eller helt fasa ut dieselmotorn och därmed skapa ett optimerat, högeffektivt och helt eldrivet fordon.

 

...

Publicerat 2020-04-29

Edman & Sjöberg har varit distributör för Parker under många år och vi är övertygade om att de kommer att lösa den nya uppgiften väl med all den kunskap kring service, testning och reparationer av hydraulpumpar som de besitter.

 

...

Publicerat 2020-04-27

Parkers nya systemet är utformat för rör- och slanganslutningar och kan användas i flera olika tillämpningar.

Dessa omfattar fall där konventionella anslutningar kan misslyckas – antingen på grund av höga trycknivåer och kraftiga vibrationer, där installationsförhållandena är ganska trånga, eller där...

Publicerat 2020-04-24

SMC erbjuder gratis utbildning online genom ett fortlöpande program av webinar-inspelningar där de kommer presentera ett urval intressanta teknikområden.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-04-23

Roterande kopplingar av standardmodell används för att ansluta en fast punkt med en oscillerande, roterande eller rörlig maskinkomponent via en slang. Allt fler användare har att göra med tuff terräng, tuffa klimatförhållanden och i vissa fall dålig infrastruktur.

 

...

Publicerat 2020-04-21

ATEX-miljöer, är mycket mer utbredda än många kanske inser. Förutom de uppenbara miljöerna som oljeindustri och gruvor, finns många andra situationer en ATEX-strategi behövs på grund av närvaron av gas och damm som kan kombineras och skapa en flyktig atmosfär som kan reagera på antändningskällor som heta ytor,...

Publicerat 2020-04-21

JSY har låg vikt och små byggmått, vilket sparar energi och plats i rörliga applikationer. Tack vare smart konstruktion är prestandan bättre än hos befintliga alternativ.

 

Läs mer......

Publicerat 2020-04-17

Norrlandsgjuteriet etablerades redan 1756 och är Västerbottens äldsta företag och en del av Sveriges industrihistoria. Norrlandsgjuteriet levererar gjutning av kvalificerat pump- hydraulik- och maskingods i gråjärn och segjärn. Gjutning av järn är en energiintensiv process och med en elanvändning på över 3 700 000...

Publicerat 2020-04-16

Det kan finnas flera anledningar till det ökade behovet. Hydroscand själva, menar att många av företagets kunder utför samhällsviktiga funktioner som behöver fortgå, även i kristid. De menar också att den ökade sjukfrånvaron i samhället kan spela en stor roll.

 

...

Publicerat 2020-04-08

Hydroscand lanserar nu en egendesignad tryckluftcylinder för virkestorkar med så kallad skogsnos. Den nya cylindern som är tillverkad av Camozzi, är designad för att tåla den tuffa miljö som råder i sågverkens virkestorkar, oavsett om det avser en vandringstork, kammartork eller kanaltork. Cylindern är baserad på...

Publicerat 2020-04-07

Verksamheten i Sundsvall är ett perfekt komplement till Teknikprodukters stora kompetens och breda sortiment när det gäller O-ringar, Hydrauliktätningar och Radialtätningar. När de två bolagen nu går samman blir resultatet en helt komplett leverantör av Tätningslösningar till industrin.

 

...

Publicerat 2020-04-07

2020 är tredje året i rad som vi på HydX certifierats till högsta nivå av Danfoss Power Solutions Partner Excellence Program.

– Det är en kvaltetsstämpel inom mobil hydraulik och det är vi stolta över, säger VD Mikael Andersson.

– Vi har en mycket lång och god relation med Danfoss. Det gör...

Publicerat 2020-04-06

Axel Johnson Internationals affärsområde Driveline Solutions stärker sin position på marknaden för drivlinelösningar genom investeringen i Elforest AB. Elforest är en teknikkonsult med spetskompetens inom design och utveckling av el och elhybrid-drivlinesystem för arbetsfordon. Flertalet kunder finns bland välkända...

Publicerat 2020-03-30

I automationskomponenter ingår ofta aluminium. Att framställa ett kilo aluminium från bauxit kräver cirka 80 kWh elektrisk energi. Använder man återvunnet aluminiumskrot är det i stället 4–5 kWh, en rätt stor skillnad

 

Läs mer...

Publicerat 2020-03-26

Den löser även riktigt svåra beläggningar inne i smörj- och hydraulsystem, så att föroreningarna kan transporteras till filter som kan bytas. Perfekt för dig som vill kunna säkerställa drift och produktion, genom att minimera risk för igensatta ventiler och liknande.

 

...

Publicerat 2020-03-26

Simplified Motion-serien består av olika elektromekaniska komponenter tillsammans, den integrerade enheten består av en enkel och applikationsoptimerad kombination av motor- och servomotorer. Denna lösning kräver inte en extern servo-enhet.

Att ta den i drift är snabbt och enkelt och kräver ingen mjukvara,...

Publicerat 2020-03-26

Det skandinaviska samarbetet är en förlängning av det tekniska samarbetsavtal som tecknades 2017 mellan DMG MORI AG och FUCHS PETROLUB SE. Avtalet upprättades för att säkerställa ett nära samarbete och att tillsammans sätta standarder för innovativ produktutveckling inom området smörjmedel och maskinverktyg.

...
Publicerat 2020-03-24

PSE200A är en kontrollenhet med fyra kanaler och möjlighet till mätning av två olika differenstryck samtidigt. Kontrollenheten är kompatibel med ett stort antal givare med 1–5 V utsignal och har en tredelad display med samtidig visning av tre olika momentanvärden.

 

...

Publicerat 2020-03-24

Det var 1960 som första steget togs till dagens verksamhet av bröderna Allan och Rune Jonsson. Idag är Cranab en världsledande tillverkare av bland annat kranar och gripare för skogsmaskiner och lastbilar.

 

...

Publicerat 2020-03-24

Den nya mätutrustningen används för att kunna kontrollera måtten på bockade rör, till exempel hydraulrör, på ett ännu mer exakt sätt. Måtten kan också kontrolleras snabbare med en automatiserad process, vilket innebär kortare ledtider för Hydroscands kunder. Kunderna kan även få ut ett kundanpassat mätprotokoll vid...

Publicerat 2020-03-23

Då tidningen med kort varsel behövde en ny chef­redaktör fick jag frågan och tackade ja med stor gläd­je, men också naturligtvis med viss nervositet. Glädje för att jag har ett stort teknikintresse och tycker om att skriva om mer komplexa tekniska problem på ett inspirerande sätt. Nervöst då jag inte är...

Publicerat 2020-03-23

- Täta hydraulsystem
Den nystartade organisationen Swedish Fluid Motion Association, SFMA, arrangerade den 16 januari ett seminarium på temat – Täta hydraulsystem. Diskussionerna handlade om det för alla välkända problemet med läckage i hydrauliska system, och även om utvecklingen definitivt gått...

Publicerat 2020-03-23

- SSG Hydrauldagar 2019
SSG Hydraulikdagar lockade 73 deltagare, årets tema var: Olja, automation och inspiration. En av programpunkterna var SSAB:s lösning på de varnish problem som man har haft i en del av sina anläggningar under de senaste 10 åren. Programmet bjöd därav på ett flertal föreläsningar som...

Publicerat 2020-03-12

Parker Hannifin, världsledande inom rörelse- och styrteknik, breddar sin displayportfölj med Pro Display 12, en 12-tums HMI-displaymodul på hög nivå med optimal kameraanslutning. Den här robusta och högpresterande modulen med en skärm som är läsbar i direkt solljus och en fyrkärnig processor riktar sig till mobila...

Publicerat 2020-03-12

Fördelningsblocket PF3WB/C/S/R är ett rampmontage av flödesvakter som eliminerar behovet av en flödesvakt ute på varje kylslinga, vilket i sin tur minskar rördragning och installationstid samt ger en lättöverskådlig, platsbesparande lösning. I varje kylslinga kan flödet regleras eller stängas av individuellt.

...
Publicerat 2020-03-12

SMC Automation har ett brett utbud av cirkulationskylare för olika krav och omgivningsvillkor. Nu breddas sortimentet ytterligare genom tre nya serier som erbjuder hög temperaturstabilitet och en rad specifika fördelar.

Tvåkanaliga HRL är speciellt utformad för att spara plats i laserapplikationer. Två...

Publicerat 2020-03-12

Genom att tillåta trådlös åtkomst till felminnet för alla maskiner utrustade med Rexroth-kontrollsystem gör den nya appen Digital Service Assistant (DSA) från Bosch Rexroth det lätt för slutanvändare att få hjälp när service behövs. Appen identifierar komponenter och gör det möjligt att beställa reservdelar eller...

Publicerat 2020-03-12

Hydroscand arbetar aktivt för att stötta olika aktiviteter i Appelsbosch, Kwazulu Natal, Sydafrika, där företaget är engagerade i den lokala grundskolan och förskolan. Hydroscand delar också ut stipendier varje år till skolans bästa student eller studenter. Flera av dessa har sedan på egna meriter tilldelats...

Publicerat 2020-03-12

Säkerheten och hälsan hos deltagare, partners, utställare, anställda och gäster är en högsta prioritet för IFK-arrangörerna. På grund av det ökande antalet koronainfektioner i Tyskland uppskattar experter från Robert Koch-institutet och det federala hälsoministeriet att risken för ytterligare spridning av...

Publicerat 2020-03-04

HYDAC International har efter rådande omständigheter tagit beslut om att ingen anställd på HYDAC skall medverka på någon mässa eller större event under mars månad pga av situation med Coronaviruset, varken i Sverige eller internationellt. Det är givetvis olyckligt att inte kunna möta befintliga och nya kunder...

Publicerat 2020-03-04

Hannover. Deutsche Messe fattade beslutet att skjuta upp HANNOVER MESSE 2020 till juli 2020 i nära samarbete med Hannover Region Health Authority, HANNOVER MESSE Exhibitors 'Council och partnerföreningarna VDMA (German Engineering Federation) och ZVEI (German Electrical and Electronic Manufacturing'...

Publicerat 2020-02-26

”Vi tar all utveckling kring coronavirus (Covid-19) mycket på allvar. Vi har nära kontakt med de ansvariga hälsomyndigheterna, HANNOVER MESSE Exhibitor Advisory Committee och våra partnerföreningar VDMA och ZVEI".

 

Den 25 februari höll vi ett möte med direktionen för utställarens...

Publicerat 2020-02-26

I många installationer används fortfarande gamla givare som överför analoga signaler till styrenheten. För att säkerställa en kontinuerlig digital kommunikation erbjuder ifm IO-Link-omvandlare.

 

...

Publicerat 2020-02-26

SMC lanserar CP96N som du kan låsa var som helst längs hela slaglängden, både på plus- och minusslaget. Själva cylindern är i ISO-utförande och låset kan manövreras manuellt med en insexnyckel.

 

...

Publicerat 2020-02-25

Med ServiceJunior kan användaren mäta, titta på och spara uppmätta tryckvärden i en och samma enhet. Metallhöljet ger en extremt tålig konstruktion, som tillsammans med den enkla hanteringen är viktiga egenskaper. Ofta krävs flera mekaniska manometrar för noggranna mätningar över ett brett tryckområde. Tack vare...

Publicerat 2020-02-25

Där får max tolv elever möjligheten att under ett år skaffa sig en utbildning i Design- och produktutveckling med värdefull praktik som ger eleven specialkompetens får ett arbete inom teknikbranschen.

 

...

Publicerat 2020-02-23

Med den senaste generationen SFO-F-omformningsmaskiner visar Stauff nätverkets fördelar för installation av hydrauliska rörledningar. I framtiden kommer dessa som standard att vara utrustade med en anslutning till ”sakernas internet” och till ett moln som tillhandahålls av Stauff.

 

...

Publicerat 2020-02-14

Sedan 2016 har danska Hydra-Grene och svenska Specma arbetat inom samma koncern. Nu samlas de två under ett enda varumärke med ny vd och byter namn till HydraSpecma. Företaget har 1 250 medarbetare i tio länder och över 2 miljarder danska kronor i omsättning.

 

...

Publicerat 2020-02-13

Revideringen har i första hand rört kompatibiliteten med elastomerer. Referenselastomeren har ändrats från NBR 1 till NBR 2, som har funnits ligga närmast de elastomerer som används på marknaden vad gäller akrylnitrilhalt (32-33 %). Tiden för provning har kortats genom att temperaturen har höjts.

Gränsvärdena...

Publicerat 2020-02-12

I Malmö har efterfrågan av mobil slangservice ökat så pass mycket att de befintliga servicebussarna rullar konstant.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-02-10

ISA3-L har utvecklats för att möta kundbehov i produktionsmiljöer där mekaniska, optiska eller induktiva givare inte är lämpliga.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-02-10

Kompakta cylindermontage och trånga utrymmen är inga problem för SMC:s nya strypbackventil JAS.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-02-10

Små cylindrar och gripdon som går kontinuerligt med hög frekvens är extra känsliga för att fukt som finns i tryckluften kondenserar i slangen och pressas in i kammaren

 

Läs mer...

Publicerat 2020-01-30

Vid årsskiftet 2020 tog Mikael Hedin över som VD i Öbergs i Karlstad. Mikael började sin tekniska bana i pneumatikbranschen hos Öbergs 1995...

 

Läs mer

Publicerat 2020-01-30

Hydraulik-virksomheden Hydra-Grene i Skjern, der er ejet af Schouw & Co., køber den svenske konkurrent Specma Group for ca. 650 millioner danske kroner. Hydra-Grene bliver herved Nordens største inden for den specialiserede hydraulikteknologi med kunder i blandt andet industri-, vind-, marine- og...

Publicerat 2020-01-29

2019 firade HydX 10 år som företag. Det var dock inte den enda framgången under det gångna året. 

Under årets sista veckor nådde vi ytterligare milstolpar. 

- Det känns jättekul att avsluta vårt jubileumsår med att uppnå inte bara en utan två milstolpar, säger försäljningschef...

Publicerat 2020-01-28

Dr. Franchi menar att 5G: s tilltalar många industrisektorer - eftersom det i framtiden kommer att vara en kostnadseffektiv, allmänt tillgänglig teknik som används för utveckling av både trådlösa och trådbundna kommunikationssystem. Han påpekade också att teknikens hastighet och stabilitet möjliggör trådlös...

Publicerat 2020-01-27

Det gäller små påbyggnader, som i regel inte får hydraulingenjörens fulla uppmärksamhet. Trots detta bör man ta hänsyn till hydraultankens ventilation under konstruktionen – framför allt om den stationära eller mobila maskinens underhåll kräver mycket jobb, eller inte kan garanteras regelbundet.

...

Publicerat 2020-01-22

Danfoss tillkännagav idag att det har ingått ett avtal om att förvärva Eaton Hydraulics verksamhet för ett kontantköpspris på 3,3 miljarder USD (cirka 3,0 miljarder EUR). Förvärvet är helt i linje med Danfoss strategi för att stärka sina kärnverksamheter och förbättra kundvärdet.

 

”I dag tar...

Publicerat 2020-01-22

Möt studenten Alma Harbas som i videon här pratar om hennes vardag i undervisningen på TAON Hydraulik.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-01-22

RENOLIN ZAF 32 XHV lämpar sig särskilt väl för mobil och stationär hydraulutrustning som kräver en HVLP-hydraulvätska som kan användas vid låga temperaturer.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-01-15

Vi är glada att presentera Ylva Sjönell som ny chefredaktör för Fluid Scandinavia.

- Vi har funnit en erfaren och drivande journalist som brinner för teknik.

Ylva har lång erfarenhet som frilansande journalist, har bland annat haft uppdrag för Mentor Communations/Nordiska Medier, Ny Teknik, Next...

Publicerat 2020-01-15

För att bättre utnyttja synergier och skapa ytterligare tillväxt på den nordeuropeiska marknaden har IMI Norgren valt att sammanföra försäljningsaktiviteterna i Norden, Baltikum och Storbritannien och Nordirland under gemensam ledning.
I detta sammanhang har Lone Tikkanen, tidigare Nordens VD, utsetts till ny...

Publicerat 2020-01-15

Den 12:e Internationella Fluid Power-konferensen (12: e IFK) kommer att äga rum vid International Congress Center i Dresden 9 till 11 mars 2020.

 

Framtida trender och innovationer inom området fluid-mekatroniska system kommer att visas upp och diskuteras intensivt på en av de viktigaste mässorna...

Publicerat 2020-01-15

Med den nya plattformen bryter vi de traditionella gränserna mellan maskinstyrningssystem, IT och Internet of Things.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-01-15

Ett digitalt verktyg som förenklar arbetet med hälsa & säkerhet, miljö, kvalitet och förebyggande underhåll.

Skapa anpassade checklistorÄrenderapporteringPush-meddelanden för smidig kommunikationExportera data till Excel och PDFIncidentrapporteringAPI för tredjepartsintegrationerApp för iOS och Android

...

Publicerat 2020-01-15

Hydroscand Group investerar nu ytterligare i Hydroscand Design and Test Center för att möta kundernas ökande efterfrågan på högkvalitativ hydraulik.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-01-15

Den kan styra både induktionsmotorer, permanentmagnetmotorer och synkronreluktansmotorer. Q2V är enkel att installera med skruvlösa terminaler för alla in- och utgångar och det finns ett program där du får stegvis hjälp med att konfigurera parametrarna. Enligt Omron ska frekvensomvandlaren vara underhållsfri i...

Publicerat 2020-01-15

Hydroscand erbjuder nu en ny serie kopplingar inom fordonspneumatik som säkerställer luftanslutningen mellan lastbil och släpvagn eller dragbil och påhängsvagn.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-01-15

Automatiserade guidade fordon (AGV) träffar man på i stora lager, orderplockningsområden och produktionshallar. Var och en av dessa fordon måste hitta sin väg och sin exakta position i processen - och göra det automatiskt. Under en längre tid har det funnits olika teknologier inom detta område med specifika...

Publicerat 2020-01-15

Nu lanserar Hydroscand tjänsten i ytterligare en stad, denna gång satsar företaget på Borås.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-01-15

Möjligheten att komprimera gas utnyttjas i en hydraulisk ackumulator för att leverera energi i hydrauliska system.

Detta uppnås genom att förladda tryck (p0) på gasens sida av ackumulatorn.

 

Läs mer...

Publicerat 2020-01-15

Hydroscands nya Filter Regulator Kit är speciellt lämpad för verkstäder och industrier, där den passar utmärkt för att reglera lufttrycket till verktygsmaskiner och produktionsutrustning.

 

Läs mer......

Publicerat 2020-01-08

Det är med stor sorg och saknad vi måste meddela att vår vän och kollega Lennart Strandberg har lämnat oss.

Lennart avled den 13 december efter sviterna av en hjärtinfarkt.

 

Projekthydraulik Sverige AB

Jan-Åke Johansson

Örjan Andrén

 

ITH förlag

Leif...

Publicerat 2020-01-08

Myndigheten för yrkeshögskolan har nu offentliggjort att ITH får fortsatt finansiering i 3 år för att bedriva utbildningen Hydraulsystemtekniker. Endast 38% av dom som sökte om att bedriva utbildning beviljades så det är hård konkurrens. 

Detta innebär att ITH kommer snart ha bedrivit denna utbildning i...

Publicerat 2019-12-11

Termer som ”Modernt underhåll” och ”Prediktivt underhåll”, hörs allt oftare på underhålls konferenser och teknikdebatter. Mot den mobila hydraulmarknaden händer det en hel del, men var tog utvecklingen mot modernt underhåll vägen på industrisidan?  Möjligheterna att bedriva ett modernt...

Publicerat 2019-12-11

När vi nu kommit tillbaka till jobbet efter sommarens ledigheter är den hydrauliska världen något tommare. Två av den svenska hydraulikens stora profiler har gått ur tiden. 

Bo R Andersson och Ingemar Gillberg, två stora personligheter som på olika sätt satt hydrauliska avtryck , åtminstone från min...

Publicerat 2019-12-03

För att stödja denna strategi har Specma Oy förvärvat HTR-Hydraulics Oy för att integreras som en del av Specma Oy.

HTR-Hydraulics Oy är en respekterad tillverkare av hydraulaggregat och leverantör av hydrauliska komponenter på den finska marknaden med en väletablerad kundbas.


- Tillsammans med...

Publicerat 2019-12-03

Vattenpumpen ska användas för temperaturkontroll på batterier och annan elektronik på kundens nya medelstora elektriska lastbilar.

 

Läs mer...

Publicerat 2019-12-03

Som ett resultat av detta har BWIndustrie förbättrat sin produktion med oöverträffad kvalitet och en minskning av belastningsskador bland sina anställda som inte längre behöver hantera tunga laster manuellt.

 

...

Publicerat 2019-12-03

CMA-ventilen är en avancerad, mobil ventil med separata strypställen, den erbjuder nästan oändliga möjligheter att differentiera maskinfunktioner. 

 

Läs mer...

Publicerat 2019-12-03

Stipendierna riktar sig till studenter som skrivit en uppsats på kandidat- eller magisternivå inom ett ämnesområde kopplat till limning alternativt smörjmedel för industrin.

 

Läs mer...

Publicerat 2019-12-03

Medan många i branschen lägger ner sin produktion i Norden, väljer Fuchs i stället att satsa stort och bygga nytt. Fuchs tror på nordisk industri och vill växa i närhet och tillsammans med sina kunder.

 

Läs mer...

Publicerat 2019-11-29

HPTs omsättning för 2019 kommer att tangera 14 miljoner SEK i komponent och aggregat försäljning genom agenturerna HANSA Tmp, Hydronit, CBF, ETL Fluid och HBS.

 

Läs mer...

Publicerat 2019-11-29

Nu får Hydroscands kunder i Eskilstuna en ännu närmare slangservice i form av SlangExpress. Den nya servicebussen kommer att börja rulla under december och kommer tillsammans med SlangExpress i Stockholm och Västerås att höja servicegraden och korta inställelsetiden för kunderna i Mälardals området. Den nya...

Publicerat 2019-11-29

Företagen har en lång historia, ÅF grundades 1895 och Pöyry 1958. Efter att ha gått samman har dom blivit en global aktör med nästan 17 000 anställda, med kontor i 50 länder över hela världen. AFRY är ett företag inom teknik, design och rådgivning. AFRY skapar hållbara lösningar för framtiden tillsammans med våra...

Publicerat 2019-11-20

De nya Vaisala DRYCAP®-proberna DMP5, DMP6, DMP7 och DMP8 för mätning av daggpunkt och temperatur är optimerade för miljöer med låg fuktighet och hög temperatur i trycksatta miljöer.

 

Läs mer...

Publicerat 2019-11-20

Danfoss Power Solutions sätter operatörsupplevelsen i fokus när det gäller design av jordbruksmaskiner. Fendt IDEALDrive-lösningen utvecklades i nära samarbete med AGCO och fick nyligen en DLG Innovation Award, silvermedalj.

 

Läs...

Publicerat 2019-11-20

Hydroscand nya, bärbara slangpress är speciellt utformad för att passa arbeten i fält.

Den väl genomtänkta designen och valet av material har resulterat i en riktig kvalitetsmaskin – som endast väger 47 kg.

 

Läs mer...

Publicerat 2019-11-20

Vi är glada att presentera Ove Eriksson som ny säljare på Hydac. Med 20 års arbetslivserfarenhet i hydraul branschen, mesta dels mot pappersbruk, sågverk och vattenkraft ser vi Ove som ett mycket bra tillskott. Med distrikt norra Sverige kommer han nu arbeta mot den mobila sidan av branschen på Hydac.

”...

Publicerat 2019-11-20

Den danska tillverkaren av robotgripverktyg och tillbehör för kollaborativa robotar OnRobot har anställt Anders Malm som försäljningschef för den svenska verksamheten. Anders har mer än 20 års erfarenhet inom industriautomation.

 

Läs mer......

Publicerat 2019-11-05

Trelleborg Sealing Solutions lanserar Turcon®MC1 och Turcon®MC2, de enda polytetrafluoreten-baserade (PTFE) och elektriskt ledande material anpassade för användning i fjäder- och elastomeraktiverade tätningar. Tätningar och bussningar i dessa material är utvecklade för att ge tillförlitlig elektrisk ledning...

Publicerat 2019-11-05

Affären syftar till att långsiktigt stärka och utveckla filterförsäljningen från Filtration Group, inom ramen för bolagens gemensamma ägande av Axel Johnson International. Försäljning av övriga filterprodukter från Donaldsson såväl som SF-Filter berörs inte av affären utan förblir inom Eigenbrodt AB.

 ...

Publicerat 2019-11-05

Carlo Gavazzi släpper nu en kompakt serie av rektangulära kodade magnetgivare för säkerhetsapplikationer upp till kategori 4, PLe enligt EN-ISO 13849-1

 

Läs mer...

Publicerat 2019-11-05

Snabbkopplingar enligt ISO 7241/serie 1 är lantbrukets viktigaste referenskoppling, i synnerhet inom eftermarknad och reservdelsförsäljning. Serien Serie QRC-IA, som nu presenteras av Stauff, är mycket korrosions beständig vilket är ett argument inom jordbruket då kopplingarna utsätts för fukt, frätande...

Publicerat 2019-11-05

Stefan har lång erfarenhet av hydraulik och filtrering. Han började sin bana som hydraul reparatör vid Ovako i Hofors 1989. och Sedan år 2000 har han arbetat med teknisk försäljning, bl.a. hos Bosch Rexroth, Hydraulik Leverantören, Oiltech/Olaer, Castrol, Hydroswede och senast Industrihydraulik Sweden AB.

...

Publicerat 2019-11-05

Frida kommer närmast från rollen som divisionschef inom det danska företaget NKT Group. Hon har tidigare innehaft ledande befattningar inom bland annat Husqvarna och Sanitec.

- Vi har funnit en erfaren och drivande ledare som genomfört utvecklings- och förändringsarbete i internationell miljö med dokumenterat...

Publicerat 2019-11-05

På bilden ser vi Hydroscands servicetekniker, Alexander Svensson.

 

Den nya servicebussen har redan börjat rulla. Hydroscands mobila tjänst SlangExpress hjälper företagets kunder i fält, med såväl akuta slangbrott som planerade driftstopp.

- Vi strävar hela tiden efter att öka...

Publicerat 2019-11-05

Sedan en tid tillbaka kan Hydroscand erbjuda sina kunder slang och ledningskomponenter, även på nätet. Den nya e-handeln lanserades under september och innefattar en större del av Hydroscands breda butikssortiment. Monterad slang går inte att köpa online i dagsläget. Detta får kunderna som vanligt hjälp med på...

Publicerat 2019-10-23

Fredrik Edholm har rekryterats till en ny tjänst inom Staccato, Produktförsäljning, eller som titeln heter, ”Head of Product Sales Management”

Fredrik Edholm, har tidigare haft tjänsten produktchef på SMC Automation under ett flertal år. Fredrik tillträder sin nya tjänst 1:a November.

...

Publicerat 2019-10-22

Den helt torrgående och har en hermetiskt gastät lösning som är designad för applikationer som kräver absolut processäkerhet och renhet. Med slut  tryck på upp till 450 barg erbjuder kompressorn en oljefri komprimering av praktiskt taget vilken gas som helst.

 

...

Publicerat 2019-10-22

En av nyheterna som Stauff presenterar på Agritechnica 10-16 november är en vidareutvecklad snabbkoppling QRC-BP (https://www.agritechnica.com/en/).

 

Läs mer...

Publicerat 2019-10-22

DigitTank Free water remower för att ta snabbt bort fritt vatten

DigitTank Vakuum avluftar och torkar oljan.

 

DigitTank Free water remower

Läs mer...

DigitTank Vakuum

...

Publicerat 2019-10-22

Med Handling Guide Online kan ingenjörer skapa det rätta installationsklara hanteringssystemet från Festo på rekordtid, oavsett om det är ett system med en singelaxel, 2D- eller 3D-portaler.

 

Läs mer...

Publicerat 2019-10-22

Ny design och enklare navigering

Trelleborg Sealing Solutions Seals-Shop gör en nystart med ett nytt användargränssnitt, högre sidhastighet, med en bättre navigationsupplevelse. Dessutom med möjlighet att använda sidan på mobila enheter. Alla dessa funktioner kommer att göra e-handelswebbplatsen ännu enklare...

Publicerat 2019-10-22

Luleå tekniska universitet välkomnar till det årliga mötet ”Tribologidagarna”. I år kommer mötet att hållas i Kista, Stockholm, den 12 – 13 november 2019.

 

Läs mer...

Publicerat 2019-10-22

Johan Claesson har axlat rollen som ny lagerchef,

Roger Olsson träder in som Försäljning/Affärsutvecklingschef,

Jens Larsson går in som Säljchef Mobilt och Mats Gabrielsson som Säljchef Industri.

Vi önskar alla lycka till i sina nya roller.

Publicerat 2019-10-09

Mencarelli Pompe tillverkar olika typer av rostfria pressgjutna pumpar och har funnits i över 60 år.

Deras pumpar är tillverkade av kraftig metallplåt i rostfritt stål, detta för att säkerställa hög tillförlitlighet och gör dem också lämpliga för många krävande applikationer.

De har en flexibel...

Publicerat 2019-10-08

Konstruktionen med membran utan fjäder ger ventilen en livslängd på minst 10 miljoner cykler.

 

Effektiv renblåsning - hög pulskraftEnergieffektiv – kort responstid minskar luftförbrukningenLång livslängd - membran utan fjäder

 

...

Publicerat 2019-10-08
Hydroren T30 med styrsystem. Torkar och filtrerar luft till tank. Bättre smörjningsegenskaper på oljan. Längre livslängd.Hydroren T30 med -Bladder 120. Sluter tankar och växellådor. Inga utsläpp av oljedimma i luften. Inget luftfilter behövs. Inga partiklar in i tanken genom luftfilter.Hydroren T30 med DigitTank 30....
Publicerat 2019-10-08

KTR-kopplingar används på havet över hela världen i olika tillämpningar för marinteknologi. I huvud- och stöddrivenheter och all slags däcksutrustning. Nästan alla KTR kopplingar kan certifieras i enlighet med strikta standarder från Germanischer Lloyd (GL), American Bureau of Shipping (ABS), Det Norske Veritas (...

Publicerat 2019-10-08

Under 2018 installerades nästan 14 000 nya cobot-armar. Om denna ökning fortsätter kommer den siffran att fördubblas på uppskattningsvis tre år, vilket ger ett aldrig tidigare skådat tillfälle på EoAT-marknaden, som OnRobot är redo att möta. I rapporten behåller Sverige sin plats som nummer fem i världen...

Publicerat 2019-10-08

Idag står vi inför ett nytt val, där elen nu ser ut som en given vinnare.

Men räcker elen? Hur mycket kommer att gå åt? Och när?

Hur blir det med produktionen av batterier? Hur lång blir körsträckan?

Skiljer sig elmotorer för massproduktion till bilar från elmotorer för industriproduktion?

...

Publicerat 2019-10-07

Det gäller därför att hålla sina hydraulsystem välsmorda och i fin form. Och det handlar om långt mer än att undvika driftshaverier – det handlar nämligen minst lika mycket om att skapa möjligheter. Genom att vårda dina hydrauliska enheter på bästa sätt kan du spara energi och minska dina koldioxidutsläpp,...

Publicerat 2019-10-07

Resan från litet källarföretag 1980 till en snabb försäljningstillväxt med montering och service i egna lokaler i Upplands Väsby har varit imponerande och stimulerande för grundarna men också för alla andra som tillkommit under åren.

Hösten 1979 registrerades det till hälften svenska dotterbolaget med namnet...

Publicerat 2019-09-23

-  Svenska Mekanisters Riksförenings arrangerade den 16 maj 2019 seminariet "Att upptäcka och åtgärda hartsproblem i industriella hydraulsystem".
Målsättning med seminariet var att avhandla de problem och mekanismer som skapar varnish och sludge, och hur man kan skydda sig.

 

-...

Publicerat 2019-09-19

Vispiron Rotec ser en stor potential i marknaden för tunga fordon för sin mätteknik genom att optimera drivsystem med avseende på den nya EU-förordningen som anger en minskning med 15% av koldioxidutsläpp för tunga fordon år 2025.

 

...

Publicerat 2019-09-19

Universal Robots, tillverkare av kollaborativa robotar (cobotar) tillkännager att man från och med nu förfogar över en UR16e som har imponerande 16 kilos nyttolastkapacitet. UR16e kombinerar hög nyttolastkapacitet med en räckvidd på 900 mm samt erbjuder repeterbarhet på +/- 0,05 mm, vilket gör den idealisk för...

Publicerat 2019-09-19

Krav på partikelanalys med tillhörande resultatrapport över antal, storlek och även viktkrav är alltmer vanligt förekommande på ritningar. 

Produktägare generellt, men särskilt fordonstillverkare ställs inför hårda miljökrav där utsläpp och hållbarhet blivit ledord för att klara konkurrensen, följden...

Publicerat 2019-09-19

Serien är anpassad för förpackningsindustrin i och med hög lyftkraft och lågt läckage vid hantering av påsar och föränderliga material. Sugkopparna finns i fem olika storlekar och har en flexibel flerstegsbälg konstruerad i FDA-godkänt material.

 

...

Publicerat 2019-09-19

Här finns många av de varumärken som kommer hela vägen in i vardagen och på många sätt är en förutsättning för vårt dagliga liv. Vi har alla någon slags relation till det som tvättar och gör rent helt enkelt.

Men det här är också en typ av produkter som omfattas av en helt egen lagstiftning utöver t ex REACH...

Publicerat 2019-09-19

SSAB:s lösning på varnish, en elektrifierad och autonom bergtäkt och hur man bygger ett energieffektivt hydraulsystem. När SSG Hydraulikdagar 2019 arrangeras är insikterna stora och nyheterna många inom hydraulik när temat är Olja, automation och inspiration.

 

SSG Hydraulikdagar är en årligen...

Publicerat 2019-09-19

- Med införlivandet av Technion Oy i Hydacgruppen kommer vi att ytterligare kunna erbjuda våra kunder bredare och tydligare värdeskapande lösningar i en snabbt växande digitaliserad miljö. Programmet består av elektroniska styrenheter/ kontrollsystem samt mjukvaruutveckling. De produkter, tjänster och support från...

Publicerat 2019-09-19

Hydroscand har sedan 2011 engagerat sig i att förbättra förutsättningarna för barnen i en skola och förskola i Sydafrika. I samband med 50-årsjubileet tar Hydroscand nästa steg i sitt engagemang och startar upp Inqolayolwazi School Project Fund för att underlätta för fler att engagera sig i projektet.

...

Publicerat 2019-09-11

Som svar på nya applikationer för tunnfilms sensorteknologi och en konstant efterfrågan på ökad noggrannhet, temperaturstabilitet och hållbarhet har KMW utvecklat avkänningselement med ett mer motståndskraftigt material, ett känsligare funktionellt lager och effektivare isolerings- och passiveringsmaterial.

...

Publicerat 2019-09-11

Sauer-kompressorer kommer att visa upp sitt stora utbud av kompressorlösningar för praktiskt taget vilken gas som helst. Allt från oljesmorda högtryckskompressorer till oljefria och hermetiskt gastäta maskiner. Sauer har en portfölj för de flesta gasapplikationer.

 

...

Publicerat 2019-09-11

Roterande pulsgivare kan ge exakta digitala mätdata med avseende på en axels rörelse eller positionering. Att mäta rörelser eller positioner bygger på en jämn och hög nivå av precision, något som delvis faller på kopplingen som är ansluten till kodgivaren.

 

...

Publicerat 2019-09-11

Med det som bakgrund, har ett smart koncept utvecklats i kombination med ”intelligenta och smarta” sensorer. Konceptet bygger på att inte enbart berätta om ett filterelements återstående livslängd, det ska även bidra till att utveckla ett prediktivt underhåll.

 

...

Publicerat 2019-09-11

Från starten i källarlokalen 1969, till det globala familjeföretag som det är idag. En koncern med verksamhet i 20 länder – världen över.

 

Läs mer...

Publicerat 2019-08-28

ITH Institutet för Tillämpad Hydraulik drar för 18 gången igång utbildningen Hydraulsystemtekniker. Utbildningen är på tre terminer där en termin är Lärande i arbete på ett företag. Eleverna är mycket eftertraktade inom industrin då det ingår hydraulik, mekanik, ritteknik, el och automation i utbildningen för att...

Publicerat 2019-08-26

Herionventilerna är utformade i material som ger dem en lång livslängd och gör dem rustade att stå emot yttre påfrestningar som vägdamm, vägsalt och olika temperaturer

 

Läs...

Publicerat 2019-08-23

HydraSpecma, ägs av det danska börsnoterade investmentbolaget Schouw & Co., gör nu en investering på cirka 80 miljoner svenska kronor för etablering av ny produktion och ett nytt huvudkontor för den svenska delen av företaget, i Göteborg.

 

...

Publicerat 2019-08-23

Hydroscand har nu agenturen för Eaton Walterscheids produkter i Sverige, Danmark och Norge. Det innebär att Hydroscand nu kan erbjuda Walterscheids hydrauliska rörkopplingar till kunder som behöver kopplingar av högsta kvalitet som klarar av höga tryck i extrema miljöer.

 

...

Publicerat 2019-08-21

Vi på Fluid Scandinavia ställde oss frågan var vi står idag beträffande de så kallade ”miljöanpassade oljorna”. I Fluid Scandinavias nummer 1-2015 berättade vi om den Svenska standarden för hydraulvätskor SS 155434: 2014 som nyligen reviderats. För att gräva lite mer i kemin bakom oljorna tog vi kontakt...

Publicerat 2019-08-19

Hydroscands nya PA-T-slang är halogenfri, UV-stabiliserad och passar utmärkt för kunder som behöver dra pneumatikslang över längre sträckor, exempelvis längs med kabelstegar. Den fungerar även bra i krävande miljöer, eftersom PA-T är mycket nötningstålig och kan hantera temperaturer mellan -40 °C till + 80...

Publicerat 2019-08-19

Det sammanslagna bolaget bildades den 1 augusti 2019 och har 34 produktionsenheter, 35 utvecklingsenheter och 78 kontor med totalt 4 000 anställda runtom i världen.

 

...

Publicerat 2019-08-13

Stauff utökar sitt maskin- och verktygssortiment för rörbearbetning med ett manuellt rörbockningsverktyg. En robust manuell rörbockare som bockar rören exakt enligt önskemål. Med sitt utbud inom klamrings- och kopplingsteknik för hydrauliska rör- och slangledningar har Stauff i decennier manifesterat sin kompetens...

Publicerat 2019-08-13

För att uppfylla kraven på lägre flödeshastigheter och högre produktionskapacitet innebär tillskottet av Alfa Laval OptiLobe 10 och OptiLobe 50 att 4 nya pumpstorlekar tillförs till produktsortimentet. Dessa nya pumpar ger också möjlighet att utrusta med mantel för värmning/kylning vid processer där produkten har...

Publicerat 2019-08-13

Det svenska ventilföretaget Staccato Technologies lanserar en ny, förenklad positioneringslösning för pneumatikcylindrar.

Fleming Pedersen Dambo, VD på Staccato Technologies berättar att man med deras positioneringsenhet, kan kontrollera pneumatikcylindrar steglöst på samma sätt som elektriska servon. Dock...

Publicerat 2019-08-13

Klassningssällskapet DNV GL Group för fartyg och offshore har granskat Stauff Form systemet och certifierat det för arbetstryck upp till 800 bar. Godkännandet gäller inte bara för drift med hydraul- och smörjolja, utan även för tjockolja, tryckluft, syre, ånga, sötvatten och havsvatten.

 

...

Publicerat 2019-08-13

Stauff utökar sitt utbud av backventiler i storlekarna 6 till 38 med en serie med skärringskoppling på båda sidorna och olika öppningstryck på upp till 10 bar. Inom kort kommer även fler olika kopplingsvarianter att släppas på marknaden.

 

...

Publicerat 2019-08-13

Sauer Compressors portfölj växer, med Orkan-serien firar Sauer premiär i ett mångsidigt kompressorområde som kombinerar ett antal innovativa teknologier. Orkan högtryckskompressorer kommer att finnas tillgängliga i olika utföranden och är lämpliga för kompression av olika gaser och för ett brett utbud av...

Publicerat 2019-08-13

Bosch Rexroth, den första hydraulikproducenten som erbjuder ett modulär system för stora hydraulik aggregat. ABMAXX accelererar tekniken och driftsättningen av stora hydraulaggregat vid nybyggnation eller vid modernisering av produktionsanläggningar. Konstruktörer och säljare kan skapa en offert komplett med ett...

Publicerat 2019-08-13

Behovet av energieffektiva, hållbara processer ökar som följd av höga energipriser, global uppvärmning och knappa resurser. Dessa krav har också en direkt inverkan på vakuumsystem som är en viktig komponent i värmebehandlingsanläggningar och metallurgiska processer. Leybold har ett brett sortiment av innovativa och...

Publicerat 2019-08-13

Lagstiftningen kring biocidprodukter är kanske den mest svårgripbara delen av europeisk kemikalielagstiftning, det säger en hel del.

Inte nog med att det ibland kan vara svårt att avgöra om något är en biocid eller inte, till detta kommer ofta ett snårigt och kostsamt arbete med godkännanden och tillstånd....

Publicerat 2019-08-13

Den nya standarden SS-EN IEC 60034-23 beskriver hur man bestämmer felorsaker och reparationens omfattning, hur man anger eventuellt ändrade prestanda eller driftförhållanden och eventuell omkonstruktion och hur man visar den reparerade maskinens egenskaper. Alltså hela reparationsprocessen.

 

...

Publicerat 2019-08-13

Gängor - och kon komponenter i rostfritt stål är ett säkert och pålitligt sätt att bygga ett hydraulik system med jämn tryckfördelning. Anslut blocken med slangar och ett stort sortiment av adaptrar, stödhylsor och hylsmuttrar för att passa till de flesta måtten på marknaden. Allt i rostfritt stål för att stå emot...

Publicerat 2019-08-12

Temat för den 12: e IFK kommer att vara "Fluid Power - Future Technology!". De omfattade ämnena möjliggör utveckling av 5G-klara, kostnadseffektiva och efterfrågedrivna strukturer samt individuella decentraliserade enheter. Utställningen ger besökarna information om innovativa produkter och...

Publicerat 2019-08-12

TOTAL Lubrifiants, en aktör på den globala marknaden för smörjmedel, tillkännager förvärvet från Houghton International av aluminiumoljan för varmvalsning (AHRO), kallvalsoljan för stål (SCRO) och tennplåts valsoljan (TPRO) på de nordamerikanska och europeiska marknaderna. Affären inkluderar även den tekniska...

Publicerat 2019-08-12

Jens startade sin långa karriär 1979 på lagret. Efter 6 års hantering av många olika lageruppdrag flyttade Jens över till försäljningsavdelningen där han tjänstgjorde mot företagets kunder under de närmaste 18 åren. År 2003 fick Jens nya utmaningar på inköpsavdelningen. Där har han sedan dess arbetat med Supply...

Publicerat 2019-08-12

Styrelsen i COT AB beslutat att från 15 augusti tillsätta Mats Ekeroth som bolagets nya VD med 50% tjänstgöring t v. Mats har under ett stort antal år varit VD för Alfdex AB, ett samägt företag av Alfa Laval och Haldex AB. Mats inriktning ligger inom Marknad & Teknik, funktioner som blir centrala för våra...

Publicerat 2019-08-12

 

 

Svenska institutet för standarder, SIS, och dess kommitté SIS/TK 416 Smörjmedel och hydraulvätskor, har arbetat med en revidering av den svenska hydraulvätske standarden: SS 155434 Hydraulvätskor - Tekniska krav, miljöegenskaper och provningsmetoder.

 

Förslaget är nu ute...

Publicerat 2019-08-12

Det är ingen tvekan om att vi så fort som möjligt måste komma bort från de fossila bränslena kol, olja och naturgas. Men för att driva framtidens fordon verkar det bara finnas ett enda alternativ om man vill vara politiskt korrekt. Elbilar, det vill säga fordon som är energiladdade via elektriska batterier. ...

Publicerat 2019-06-20

 

Asien är en strategiskt viktig marknad och genom denna etablering stärker Sunfab sin närvaro och service med en

egen organisation. 

 

Därför startas Sunfab Hydraulics Asia Sdn Bhd från den 1 juli 2019, berättar Marie Nilsson VD på Sunfab Hydraulics AB.

 ...

Publicerat 2019-06-20

Varje modul passar perfekt ihop med nästa – med ett komplett drivsystem bestående av servodrivsteget CMMT-AS och servomotorn EMMT-AS från Festo möjliggörs fullständig anslutning av hårdvara och mjukvara. Användare kan ta hela drivsystemet med servodrivsteget, servomotorn och det mekaniska systemet i drift på...

Publicerat 2019-06-20

När REACH-förordningen trädde i kraft den 1:a juni 2007 hade arbetet med den pågått i sju år. Den beskrevs som den mest komplexa samlingen lagtext i EU’s historia och det var ingen överdrift. Med sina 849 sidor var den redan i sitt grundutförande massiv och sedan dess har den vuxit i stadig takt. 

...

Publicerat 2019-06-17

Per-Ove Johansson, Utvecklingschef på Staccato Technologies berättar att Staccato fortsätter att fokusera på krävande applikationer. Patenten som gör vår ventil unik ger flera fördelar även i vätskeapplikationer. Med Traditionell konstruktion är det svårt att kombinera snabba omställningar med högt flöde, vilket är...

Publicerat 2019-06-17

För enkla positioneringsuppgifter med ett utmärkt pris/prestandaförhållande, finns nu elcylindern EPCC från Festo. Kulskruven med låg intern friktion ger korta positioneringstider och hög dynamisk respons.

Elcylindern EPCC finns tillgänglig i fyra storlekar med en icke-roterande kolvstång, slag upp till 500...

Publicerat 2019-06-17

Claes Warnander har tillträtt som ordförande i COT´s styrelse och Ulf Ahlén har tillträtt som styrelseledamot i bolaget. Såväl Claes som Ulf har varit VD för Haldex och Claes var aktivt med om att grunda Concentric.

Dessutom verkar det som sydamerikanerna har upptäckt produktens fördelar. Pulp &...

Publicerat 2019-06-17

Över 300 utställare från 21 länder samlades och totalt kom 20 438 besökare. Besökarna beskriver mässan som ”en mässa väl värd att besöka”. Endast sista eftermiddagen bjöd på lite regn, annars var det perfekt väder för en utomhusmässa.

- I år har vi verkligen satsat på att leverera en mässa med hög...

Publicerat 2019-06-16

På årets Skogsnolia så visade maskintillverkarna upp sina nyheter. Komatsu har på skotarsidan ett nytt hydraulsystem som dom kallar SmartFlow.

 

Vad är SmartFlow?

SmartFlow är ett av våra populära tillval till 855, 875 och 895. Det är en helt ny teknik för kranstyrning som ger bättre...

Publicerat 2019-06-05

VOSS Fluid har utvecklat ett plug-in-system som kan ersätta de vanliga gängade lösningarna för hydrauliska ledningar. Lösningen heter VOSS Plug.

 

Läs mer...

Publicerat 2019-06-05

Här är några glimtar ur ett innehållsrikt nummer 2019-2

 

Fukt i hydraulik- och smörjoljor skapar problem i mobila maskiner och i industriella hydraulik- och smörjsystem Hydroren är en produkt som ger stora besparingar genom att effektivt torka hydraulik- och smörjoljor

 

Danmarks första...
Publicerat 2019-06-05

STW deltog för första gången i Power2Drive, en internationell specialmässa för elektrisk laddning av infrastruktur och e-mobilitet. STW:s fokus låg på "ELIAS" en eldriven lastbil samt drivmekanismen "powerMELA duo280".

 

Läs mer...

Publicerat 2019-06-05

Förutom högtryckskompressorer erbjuder Sauer Compressors även ett brett utbud av tillbehör, bland annat, kompressorkontrollers och lufttorkar. När det gäller högtrycksapplikationer är det en utmaning för många användare att hitta en utrustning som är skräddarsydd för högtryckskompressorer. Noggrant inställda...

Publicerat 2019-06-05

Genom att expandera med ytterligare 1350 kvm i direkt anslutning till de befintliga lokalerna får man nu plats att renodla tillverkningsmomenten för att bland annat kunna serie producera de största produkterna på egenvikter över 4 ton. Allt under samma tak.

 

...

Publicerat 2019-06-05

Den nordiska mässan Teknologia 19 arrangeras i Mässcentrum i Helsingfors 5–7 november 2019. Mässans programteman speglar branschens aktuella samtalsämnen och fenomen. På teknologimässan utlovas program på fem olika scener.

Programteman är bland annat kodning, robotik, artificiell intelligens och...

Publicerat 2019-06-05

Hydroscand förstärker sin slangservice i Gävleborg genom att öppna en butik i Sandviken.

Lars Hemgren, platschef på Hydroscand säger:

 

- Butiken i Sandviken kommer att bli ett bra komplement till Hydroscands butik i Gävle. Etableringen innebär att vi kan öka tillgängligheten för kunderna i...

Publicerat 2019-06-05

Med stor erfarenhet av hydraulik och filtrering inom papper & massa samt stålindustrin kommer Mattias att vara ett utmärkt tillskott för att kunna erbjuda energieffektiva och hållbara lösningar till våra kunder.

Mattias har sitt fäste i Gävle, Teknikparken.

”Det ska bli väldigt roligt att...

Publicerat 2019-06-05

Ett engagemang som redan har resulterat i ett flertal tillbyggnader, renoveringar och utdelningar av stipendier till avgångsklassernas bästa elev eller elever. Nu stöttar Hydroscand skolan i att förbättra IT-miljön för eleverna på Inqolayolwazi Primary School.

 

...

Publicerat 2019-05-10

Specma Component AB har sedan en tid tillbaka haft efterfrågan på mer omfattande serviceuppdrag ute på fält. I Örnsköldsvik satsar dom nu på välutrustade servicebilar. 

Publicerat 2019-05-01

Hydac AB Sverige har ett antal kontor runt om i landet. Örnsköldsvik ligger strategiskt för att supporta industrin i Norra Sverige med dess Hydraulik. Här sker också en del av utvecklingen av avgasningsutrustning.

Publicerat 2019-04-26

Den 27e april är det 60 år sedan SMC grundades och med anledning av detta har grundaren, tillika styrelsens ordförande,Yoshiyuki Takada, delat med sig av hur han ser på SMC:s framgångsfaktorer samt blickat både bakåt och framåt.

 

SMC:s grundare, tillika styrelsens ordförande, Yoshiyuki Takada

...
Publicerat 2019-04-24

Utöver krav på t ex säkerhetsdatablad och märkning omfattas kemiska produkter även av krav på att korrekt information lämnas vidare till Giftinformationscentralen.

Det är i sig inget nytt, men i och med att uppgiftsinlämningen nu är på väg att centraliseras, kommer frågan att bli mer kritisk för många företag...

Publicerat 2019-04-24

Järnvägsspecialisten Railcare planerar att tillverka en batteridriven MPV, Multi Purpose Vehicle, ett arbetsfordon inom järnvägsunderhåll. Fordonet är utrustat med egendrift, vakuumpumpar, hydraulik, manöverhytter så att fordonet kan nyttjas som ett batteridrivet komplement till Railcares vakuumsugare, snösmältare...

Publicerat 2019-04-24

Hydroscand fortsätter att expandera i Sverige genom att öppna företagets femte butik i Stockholm.

Den nya filialen är ett samarbete mellan Hydroscand och Värmdö Bilteknik. Lokalen är belägen på Värmdö, i Mölnviks Köpcentrum och kommer att dela fastighet med Mekonomen Värmdö.

Placeringen är strategiskt...

Publicerat 2019-04-16

                                                                                         ...

Publicerat 2019-04-10

- Svensk hydraulikindustri är i världsklass och Sverige är ett av de mest hydrauliktäta länderna i världen. För att bibehålla och stärka den positionen krävs dock stora insatser och förnyelse för att möta framtidens utmaningar på ökande funktionalitet, prestanda och effektivitet samtidigt som miljöpåverkan ska...

Publicerat 2019-04-10

För att ge ännu bättre service till den svenska mobilmarknaden introducerar Parker Hannifin ett nytt koncept – Mobile Technology Centers. Ett Mobile Technology Center är inriktat på konstruktion och byggnation av Parkers mobila riktningsventiler och styrsystemet IQAN. Raden av applikationer är lång, allt från...

Publicerat 2019-04-08

Under sensommaren, eller var det under den tidiga hösten som en person ringde till mig på jobbet, han var någon form av samhälls debattör. Han frågade, är det säkert att hydraulik och pneumatik kommer att bytas ut inom en snar framtid, bytas ut mot el?

Jag förklarade för personen i fråga att det är...

Publicerat 2019-04-08

Danfoss and Gefran SPA, a global leader in automation components and industrial process control systems, have signed an exclusive framework agreement to collaborate around sensors for mobile hydraulic applications.

Publicerat 2019-01-02

13-14 MAJ 2019

ÅRSMÖTE

Swedish Fluid Motion Association (SFMA)

Plats: Clarion Hotel Arlanda

 

Preliminärt schema

Måndagen den 13 maj

10.00 Styrelsemöte
12.00 Lunch (gemensam med Årsmötesdeltagarna)
13.00 Föredrag/årsmöte/workshop (tom ca 16.00)
17.30...

Publicerat 2019-01-01

Nya produkter:
 Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik-, pneumatik- och elektromekanikområdet, finner du i annonserna information om nya produkter.

Detaljerad information om innehållet:
 Detta finner du om du klickar på...

Publicerat 2018-12-01
4-2018 - innehåll  

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor och nyheter inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du i annonserna information om nya produkter....

Publicerat 2018-09-01
3-2018 - innehåll

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor och nyheter inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du i annonserna information om nya produkter....

Publicerat 2018-05-01
2-2018 - innehåll

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor och nyheter inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du i annonserna information om nya produkter....

Publicerat 2018-01-01
1-2018 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor och nyheter inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du i annonserna information om nya produkter....

Publicerat 2017-12-01
4-2017 - innehållFörutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor och nyheter inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du i annonserna information om nya produkter.

Du kan också...

Publicerat 2017-09-01
3-2017 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor och nyheter inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du i annonserna information om nya produkter....

Publicerat 2017-05-01
2-2017 - innehållFörutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor och nyheter inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du i annonserna information om nya produkter.

Du kan också...

Publicerat 2017-01-01
1-2017 - innehåll

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor och nyheter inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du i annonserna information om nya produkter....

Publicerat 2016-12-01
4-2016 - innehåll

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information...

Publicerat 2016-09-01
3-2016 - innehåll

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information...

Publicerat 2016-05-01
2-2016 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna...

Publicerat 2015-12-01
4-2015 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2015-09-01

Artemis IP visar hur innovationer kan vidga hydraulikens användning

Klicka här

Publicerat 2015-09-01
3-2015 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2015-05-01
2-2015 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2015-01-01
1-2015 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2014-12-01
4-2014 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2014-09-01
3-2014 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2014-05-01
2-2014 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2014-01-01
1-2014 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2013-12-01
4-2013 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2013-09-01
3-2013 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2013-05-01

Den 3-5 juni hålls Scandinavian International Conference on Fluid Power i Linköping. Vart fjärde år samlas världens hydraulikindustri och akademi i Linköping och nu är det alltså dags igen. Det är den trettonde i ordningen och kommer i år att hållas i universitetets lokaler i västra Linköping. Förra årets...

Publicerat 2013-05-01
2-2013 - Innehåll 

örutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2013-01-01
1-2013 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2012-12-01
4-2012 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2012-09-01

Ibland hör vi att arbetet med hydraulik är smutsigt, mörkt och tungt varför vi frågade en tekniker; Hur är det egentligen? Det stämmer inte alls säger IT-hydrauliker, Jiri Barvik, med 23 år i branschen. Hydrauliken är en otroligt varierande och inspirerande bransch där hela världen är mitt arbetsområde. Arbetet...

Publicerat 2012-09-01
3-2012 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2012-05-01

Buller är en akustisk förorening. Att förebygga föroreningar är inte bara hållbart utan sparar också pengar. Det är orsaken till att Bosch Rexroths tekniker har utvecklat en ny generation ytterkugghjulspumpar för påtagligt tystare hydraulsystem. Användarna tjänar på en ekonomisk, effektiv och robust komponent och...

Publicerat 2012-05-01
2-2012 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar, som...

Publicerat 2012-01-01
1-2012 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2011-12-01
4-2011 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2011-09-01
3-2011 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2011-05-01
2-2011 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2011-01-01
1-2011 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2010-12-01
4-2010 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2010-09-01
3-2010 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2010-05-01
2-2010 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter. 

Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta...

Publicerat 2010-05-01

Olsbergs Group består av tre företag, Olsbergs Foundry i Bruzaholm, Olsbergs Hydraulics i Eksjö och Olsbergs Electronics i Vallentuna. Gruppen är helt fokuserad på utveckling, tillverkning och marknadsföring av monoblockventiler med tillhörande datorbaserade styrsystem för mobila applikationer. Huvuddelen av...

Publicerat 2010-01-01
1-2010 - InnehållFörutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter. 


Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2009-12-01
4-2009 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.

Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2009-09-01
3-2009 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.

Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2009-05-01
2-2009 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.

Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2009-01-01
1-2009 - Innehåll 

Detta nummer innehåller många artiklar om tryckluft och pneumatik.  

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya...

Publicerat 2008-12-01

Artemis Intelligent Power LTD är ett skotskt utvecklingsföretag. Detta företag har utvecklat en hydraulisk transmission att användas i alla typer av fordon från personbilar till entreprenadmaskiner. Nyckelkomponenten i denna transmission är en nyutvecklad pump/ motorenhet.

Läs mer...

Publicerat 2008-12-01
4-2008 - InnehållFörutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.


Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2008-09-01
3-2008 - InnehållFörutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.


Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2008-05-01
2-2008 - InnehållFörutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.


Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2008-01-01
1-2008 - InnehållFörutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.


Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2007-12-01
4-2007 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.

Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2007-09-01
3-2007 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.

Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2007-05-01
2-2007 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.

Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av förändringar,...

Publicerat 2007-01-01
1-2007 - Innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.

Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan du ta del av...

Publicerat 2006-12-01
4-2006 - Innehåll FLUID scandinavia nr 4-06

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt" kan...

Publicerat 2006-09-01
3-2006 - Innehåll FLUID scandinavia nr 3-2006

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt"...

Publicerat 2006-05-01
2-2006 - Innehåll FLUID scandinavia nr 2-2006

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt"...

Publicerat 2006-01-01
1-2006 - Innehåll FLUID scandinavia nr 1-2006

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt"...

Publicerat 2006-01-01
1-2016 - innehåll 

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- pneumatik och elektromekanikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna...

Publicerat 2005-12-01
4-2005 - Innehåll FLUID scandinavia nr 4-2005

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt"...

Publicerat 2005-09-01
3-2005 - Innehåll FLUID scandinavia nr 3-2005

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt"...

Publicerat 2005-05-01
2-2005 - Innehåll FLUID scandinavia nr 2-2005

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt"...

Publicerat 2005-01-01
1-2005 - Innehåll FLUID scandinavia nr 1-2005

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt"...

Publicerat 2004-12-01
4-2004 - Innehåll FLUID scandinavia nr 4-2004

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt...

Publicerat 2004-09-01
3-2004 - Innehåll FLUID scandinavia nr 3-2004

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt...

Publicerat 2004-05-01
2-2004 - Innehåll Fluid scandinavia 2-2004

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och företagsnytt...

Publicerat 2004-01-01

1-2004 - Innehåll

 Fluid scandinavia 1-2004

Förutom ett antal tekniska artiklar, som behandlar olika frågor inom hydraulik- och  pneumatikområdet, finner du under rubriken "Produktnytt" och i annonserna information om nya produkter.
Under rubriken "Person- och...

Prenumerera på ITH - Nyhetsflöde


Annonser

Parker

Med ett komplett program och ett stort produkt- och applikationskunnande är Parker den enda leverantör du behöver inom hydraulik. Lång erfarenhet och egen tillverkning garanterar att våra kunder kan känna trygghet för såväl funktion i det kompletta systemet som i den enskilda komponenten.

Fluidkarriär