tisdag, 26 mars 2019 08:52

Hydraulikdagar 2019 - Hydraulik i förändring

Written by
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Publicerat: 19-03-26
Petter Krus Flumes 200p

- Svensk hydraulikindustri är i världsklass och Sverige är ett av de mest hydrauliktäta länderna i världen. För att bibehålla och stärka den positionen krävs dock stora insatser och förnyelse för att möta framtidens utmaningar på ökande funktionalitet, prestanda och effektivitet samtidigt som miljöpåverkan ska minimeras, säger Petter Krus, professor vid Fluida och mekatroniska system på Linköpings Universitet när han hälsar välkommen till årets hydraulikdagar

Hydraulikdagarna genomförs den 4–5 juni. En viktig fråga som kommer att behandlas under hydraulikdagarna är enligt Petter Krus hur vi tillsammans skall säkerställa hållbar innovationskraft i Sverige.
- Den pågående digitaliseringen och elektrifieringen har stora konsekvenser och innebär naturligtvis också stora möjligheter för hydrauliken att utvecklas, säger Petter. Hydraulikdagarna är en konferens med lång tradition vid Linköpings universitet och genomfördes första gången redan 1977 och arrangeras nu för den tjugoandra gången.
- Konferensen är mer än någonsin den viktigaste mötesplatsen för hydrauliksverige. Vi kommer även att anordna en utställning i anslutning till konferensen, där den senaste tekniken kan beskådas, säger Petter som också önskar att många föredragshållare anmäler intresse att bidra. Anmälan skall vara inne senast 19-04-12.
För ytterligare info se https://liu.se/forskning/hydraulikdagarna

Read 369 times Senast ändrad onsdag, 03 april 2019 13:40