fredag, 15 mars 2019 09:39

Penumatikföretaget Staccato Technologies satsar på produktion i Sverige

Written by
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Publicerat: 19-03-15
Bjrn Stegfeldt Staccato

Det svenska pneumatikföretaget Staccato Technologies startar serieproduktion i Sverige.
- Staccato Technologies är ett svenskt innovationsföretag som utvecklar ventiler för tryckluft (Pneumatik) och vätskor. säger Björn Stegfeldt, produktions- och logistikansvarig på Staccato. Han är stolt över att företaget enligt honom är det enda pneumatikföretaget med ventilproduktion i Sverige.

Staccato Technologies är ett svenskt innovationsföretag som utvecklar ventiler för tryckluft (Pneumatik) och vätskor. - Även om vår huvudprodukt är vår positioneringsenhet, så är våra ventiler förutsättningen. Varje positioneringsenhet innehåller 4st. av våra extremt snabba högflödesventiler. Samma grundventil har finns även i varianter för fordonsapplikationer och vätskeapplikationer, berättar Björn Stegfeldt, produktions- och logistikansvarig på Staccato och fortsätter. - För att säkerställa de höga toleranser som krävs i vår konstruktion har vi köpt in kostsamma, men noggranna precisionsmaskiner från Schweiz. Man kan fråga sig varför vi valt att producera i ett land med höga kostnader som Sverige. Det är helt enkelt så att vi ser stora fördelar med att ha produktionen nära utvecklingen, vilket gör oss både snabbare och bättre.
Staccato Technologies’ ventil baseras på tre patent och har utvecklats under många år.
- Vi har rönt stora framgångar med vår positioneringsenhet, som möjliggör positionskontroll av pneumatikcylindrar med en precision och snabbhet som tidigare inte varit möjlig. Det är vår ventilteknologi ihop med avancerad elektronik och sinnrik mjukvara som i kombination lyckas med det alla andra pneumatikföretag försökt sig på utan framgång. Ett flertal företag har bytt ut dyrare elektriska servolösningar till vår positioneringsenhet, säger Björn Stegfeldt

 

Staccato Technologies är ett ventilföretag som utvecklar och tillverkar Ventiler och ventilstyrningar för Industriapplikationer, Lastbilsmotorer och Textilapplikationer. Staccato ingår i samma industrigrupp som Aros Elektronik och IRO.

Read 136 times Senast ändrad tisdag, 19 mars 2019 09:33