torsdag, 24 maj 2018 08:41

SMC Automation rapporterar ytterligare ett rekordår

Written by
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Publicerat: 18-05-24
Torbjorn Lundberg SMC 250p
Japanska SMC, som tillverkar och säljer komponenter för industriautomation fortsätter att öka försäljningan i hela världen.
Försäljningen för fiskala året 2017 nådde 591 miljarder Yen, en ökning med 22,1% jämfört med året före. Detta motsvarar, med dagens växelkurs, 46,5 miljarder kronor. Stark efterfrågan på alla marknader och i första hand elektronik och halvledarindustrin gjorde denna ökning möjlig.


Torbjörn Lundberg, VD för det svenska bolaget, berättar att Automation kommer tidigt i konjunkturcyklerna, och ser ännu inga tecken på minskad efterfrågan, tvärtom är orderböckerna fullare än någonsin.
- Pneumatikprodukterna (tryckluftskomponenter) är fortfarande den klart största andelen av försäljningen, men i procent ökar elektriska linjärenheter mer. Vi ser även att traditionell industri moderniserar sina anläggningar, och då uppskattar de vår expertis inom energibesparing i tryckluftsystem, fortsätter Torbjörn Lundberg,

Torbjörn bedömer att trycket på marknaden kommer att minska under nästa år,  men att behovet av automatisering fortsätter att öka varför också FY18 förväntas ge ökad försäljning.

SMC utvecklar produkter och lösningar inom industriell automation och är världens största tillverkare av pneumatiska komponenter. Företaget omsätter ca 40 miljarder kronor och har 18 000 anställda globalt.
I Sverige finns SMC etablerade sedan 1986 med huvudkontor i Huddinge och regionkontor i Göteborg, Lund, Borlänge och Växjö. Man har också en mängd återförsäljare utspridda över hela i landet.

 

Read 744 times Senast ändrad fredag, 08 juni 2018 08:26