onsdag, 16 maj 2018 07:11

Dacke Industri förvärvar Arcos Hydraulik

Written by
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Publicerat: 18-05-16
Dacke Industri har den 15 maj förvärvat samtliga aktier i Arcos Hydraulik AB. Arcos Hydrauik med en omsättning på drygt 70 MSEK och 45 anställda, konstruerar, tillverkar och marknadsför kundanpassade hydraulcylindrar och specialprodukter främst till nordiska industrikunder.


Säljare är Stefan och Ewa Helgesson samt Owe Lindkvist, alla verksamma i bolaget.
- Dacke Industris strategi, företagskultur och värderingar stämmer bra överens med våra egna. Under senare år har Arcos Hydraulik haft en stark utveckling. Med Dacke Industri som ägare kommer företaget kunna fortsätta utvecklas och vi ser fram emot att skapa ett ännu starkare företag tillsammans med den nya ägaren, säger Arcos Hydrauliks VD Ewa Helgesson:
-  Arcos Hydraulik är ett starkt bolag som passar utmärkt in i Dacke Industris strategi och vi ser fram emot att stödja bolagets fortsatta tillväxt, säger Dacke Industris VD Börje Vernet:
VD Ewa Helgesson och övriga säljare fortsätter i sina nuvarande befattningar inom Arcos Hydraulik.

Två cylinderbolag bildas
Dacke Industri bildar 2 cylinderverksamheter; PMC Cylinders och Arcos Hydraulik
PMC Cylinders i Vaggeryd med inriktning mot internationella OEM-kunder inom det mobila segmentet och Arcos Hydraulik i Sävsjö, Borlänge, Nastola och Hällaryd med inriktning mot kunder inom industri, energi och marint i norra Europa.
- Genom en fokusering av cylinderverksamheten mot respektive kundgrupp räknar vi med goda förutsättningar för respektive verksamhets konkurrenskraft, utveckling och lönsamhet. Komplementet från Arcos Hydraulik är mycket värdefullt för vår industridel, samtidigt som ett större investeringsprogram genomförs i Vaggeryd för fortsatt utveckling av mobildelen, säger Börje Vernet:
- En uppdelning av PMC Cylinders i två bolag är ett naturligt steg i bolagets utveckling för att maximera kundnyttan. Inom den mobila verksamheten kommer nu 35 MSEK att investeras under 1,5 år med fokus på kvalitet, leveranssäkerhet, arbetsmiljö, kapacitet och produktivitet, säger PMC Cylinders VD Håkan Säberg

Genomförandet av den nya företagsstrukturen och organisation planeras att ske under juni 2018. Samråd och MBL-förhandling med berörda fackliga organisationer pågår för närvarande.

Read 855 times Senast ändrad fredag, 18 maj 2018 07:57