fredag, 02 februari 2018 07:53

Johan Frithiof ny VD för Volito Automation AB

Written by
Betygsätt den här artikeln
(0 röster)

Publicerad: 18-02-02
Johan-frithiof-Volito
 Styrelsen i Volito Industri AB har utnämnt Johan Frithiof till ny verkställande direktör för Volito Automation AB. Johan tillträder posten senast 1 mars 2018 och ersätter Thomas Larsson som kommer att lämna Volitogruppen. Johan kommer närmast från befattningen som verkställande direktör för FAS Converting Machinery AB.

 

- Det är med stor glädje som jag välkomnar Johan Frithiof till Volitogruppen. Han har en gedigen industriell bakgrund och en internationell erfarenhet som kommer bli en stor tillgång för Volito Automation AB när vi nu antar fortsatta utmaningar att utveckla gruppen för framtiden. säger Ulf Liljedahl, VD och koncernchef i Volito AB.

Johan Frithiof kommer närmast från Midway Holding koncernen, som är ett publikt och Malmöbaserat konglomerat bestående av mindre och medelstora företag. Johan har bakom sig en karriär inom Trelleborgkoncernen där han haft en rad olika ledande internationella och kommersiellt inriktade befattningar. Dessförinnan har Johan verkat både som managementkonsult på Accenture samt analytiker på Carnegie Investment Bank AB. Johan är född 1978 och har en Master of Science (MSc) in Business Administration with Technology Management, Lund Universitet.

- Det är mycket hedrande att få denna möjlighet att leda Volito Automation AB. Volito Automation AB är en mycket fin verksamhet med en spännande framtid. Jag ser fram emot att tillsammans med alla medarbetare i Volito Automation AB ta oss an bolagets utmaningar och ytterligare stärka företagets position och skapa värde för våra kunder, säger Johan Frithiof.

Thomas Larsson lämnar Volito gruppen, men kommer att fortsätta sitt arbete inom koncernen fram till att överlämningen är slutförd.
- Jag vill passa på att tacka Thomas för hans bidrag till Volito Automation AB och önskar honom lycka till i framtiden, säger Ulf Liljedahl.

Read 1028 times Senast ändrad måndag, 07 maj 2018 07:02