Ulf Helles affärsutvecklingschef på SMC

Publicerat: 18-11-05

- Spännande att få jobba hos världsmarknadsledaren, säger Ulf Helles, en känd profil på den svenska pneumatikmarknaden som nu tackat ja till ett jobb som affärsutvecklingsched på SMC.

Läs mer

Concentrics rapporterar för perioden januari - september

Publicerat: 18-10-31
David Woolley VD ConcentricAB 200p
Den underliggande verksamheten visar goda resultat och vi upprepar därmed vår tidigare bedömning om att rörelsemarginalen, före engångsvinster under fjärde kvartalet, förväntas bli 22% för helåret 2018, säger VD och koncernchef, David Woolley när han kommenterar delårsrapporten för tredje kvartalet 2018.

Läs mer

Danfoss förvärvar aktiemajoriteten i Artemis Intelligent Power Ltd

Publicerat: 18-10-25

Danfoss Artemis

Foto/Danfoss.
Nordborg-virksomheden har købt aktiemajoriteten i Artemis Intelligent Power Ltd. (AIP), som er en ingeniørvirksomhed med base i Edinburgh i Skotland. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af hydrauliksystemer.
Købet omfatter AIP's Digital Displacement-teknologi, der vil give Danfoss mulighed for at udvikle hydraulikpumper, -motorer og -systemer med et højt niveau af effektivitet, styrbarhed og designmæssig fleksibilitet for kunderne.

Läs mer

Nu har även Göteborg en ParkerStore butik

Publicerat: 18-10-18
HydSupply Gteborg
Torsdag den 4:e oktober öppnades en ny ParkerStore på Ruskvädersgatan 6 i Vädermotets (tidigare kallat Biskopgårdens) industriområde på Hisingen i Göteborg. Parker har saknat en distributör med möjlighet att ha en ParkerStore i Göteborg, och när HydSupply samtidigt hade ambitionen att etablera sig i området kunde man snabbt gå från tanke till verklighet.

Läs mer

Urban Stacke Industri förvärvar komponenttillverkaren Hellstens Mekaniska

Publicerat 18-10-10
Stacke Hellsten
F.v. Johnny, Marie-Louise och Rickard Hellsten, Anders Stacke och Urban Stacke

För att ytterligare stärka dotterbolaget Stacke Hydrauliks position som en ledande partner inom hydraulcylindrar förvärvas nu komponenttillverkaren Hellstens Mekaniska AB.
-I Hellstens Mekaniska finner vi det som vi har sökt under en längre tid, nämligen en offensiv, kvalitetsinriktad och kunnig komponenttillverkare med hög produktionskapacitet, säger Anders Stacke, VD för Stacke Hydraulik AB och nytillträdd VD på Hellstens Mekaniska AB.

Läs mer

Parker Hannifins nordiska distributörsnätverk samlat för att göra ett avstamp inför framtiden

Publicerat: 18-10-03
Parker Nordic Distribution Meeting

25 – 26 september träffades Parker Hannifins nordiska distributörer på Quality Hotel View i Malmö för att tillsammans göra ett avstamp inför framtiden. Det var över 210 personer från 75 olika företag, inklusive medarbetare från Parker Hannifin. En inledande räkneövning visade att de representerade över 2 000 års erfarenhet inom de teknologier där man verkar. Bland distributörerna var några nya som hälsades speciellt välkomna.

Läs mer

Silvent expanderar - öppnar kontor i Nederländerna

Publicerat: 18-09-13
Silvent Anders Erlandsson
Bild: Anders Erlandsson, VD Silvent AB

Under sommaren har tryckluftsföretaget Silvent expanderat och öppnat ett nytt säljkontor i Nederländerna. Silvent har sedan tidigare kontor i USA, England, Frankrike, Österrike, Sverige och Kina. Det är den ökande efterfrågan i kombination med önskan om att ge kunderna en allt bättre service som fått Silvent att expandera sin verksamhet.

Läs mer

All time high för Hydra Specma som just fyllt 100 år

Publicerat: 18-09-06
Hydra Specma

Det svenska företaget Specma är ett helägt dotterbolag till danska Hydra Grene. Det senare företaget är i sin tur ett helägt dotterbolag till Schouw & Co som är ett investmentbolag på den danska börsen med ett marknadsvärde på cirka 12 miljarder kronor.
Hydra Specma omsatte 550 miljoner danska kronor i det andra kvartalet, vilket är en ökning med 20 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

Läs mer

Ny administrerende direktør i Bosch Rexroth AS

Publicerat: 18-08-30
Arild Strand Tor Jensen

Arild Strand (høyre) overlater roret til Tor Jensen (venstre)

Arild Strand gir seg etter 13 år i direktørstolen.
1. september blir det generasjonsskifte i Bosch Rexroth AS i Norge.

Läs mer

Mycket på gång inom Helios Tecnologies

Publicerat: 18-08-27
Helios logo

Vi har i en tidigare notis informerat om att moderbolaget Sun Hydraulics Corp bytt namn till  Helios Technologies.
Sarasota Herald-Tribune har publicerad en utförlig mycket intressant artikel om de förändringar som är på gång 

Läs mer

Lekang Maskin AS endrer firmanavn til Lekang Filter AS.

Publicerat: 18-08-24
Lekang Filter Produkter

Lekang Maskin AS ändrar namn till Lekang Filter AS.
Egil Lekang, numera senior adviser berättar varför

- Det nye navnet gjenspeiler både vår historie og vår kjernevirksomhet. Lekang familien etablerte firmaet i 1970 og startet opp med import av gravemaskiner. Etter noen år begynte de også å levere filter til tunge kjøretøy og industri.

Läs mer

Fleming Pedersen Dambo - ny VD för Staccato Technoogies

Publicerat: 18-08-13
Fleming Pedersen Dambo

Staccato Technologies, som arbetar inom pneumatikbranschen, har fram till nu fokuserat på enstaka ventilutvecklingar för nischapplikationer som lastbilsmotorer till exempel. Nu vill man ändra inriktning och bland annat fokusera på systemlösningar i tryckluftsapplikationer för industrin.  
För att ge kraft i det nya arbetet har bolaget rekryterat en ny vd i form av Fleming Pedersen Dambo, tidigare produkt- och marknadschef på SMC Automation. Han tillträdde den 1 augusti.

Läs mer

Sun Hydraulics byter namn till Helios Technologies

Publicerat 18-08-08
Helios logoSun Hydraulics logo
Sun Hydraulics meddelade den 6 aug att moderbolaget Sun Hydraulics Corporation ändrar namn till Helios Technologies. Namnbytet är en del i företagets satsning på sin Vision 2025 strategi som syftar till att uppnå ett globalt ledarskap inom de områden man är verksam.

Läs mer

Parker fortsätter att slå rekord

Parker pump
Publicerat: 18.08-06
Den 2 augusti kom Parker rapport för KV4 och hela budgetåret 2018 som slutade 30 juni. Faktureringen för kvartalet blev 9% högre än för samma period föregående år. och nettovinsten 20% högre. Motsvarande siffror för helåret blev en ökning av faktureringen på 19% och av nettovinsten på 8%

Läs mer

SKF avyttrar sin verksamhet inom området linjära ställdon

Publicerat: 18-08-01
SKF meddelade den 31 juli att man har tecknat ett avtal om att avyttra sin linjär rörelse och aktuation verksamhet till Triton. Den totala köpeskillingen uppgår till 2,75 miljarder kronor, på kassa- och skuldfri basis och affären förväntas slutföras under slutet av 2018.

Läs mer

Trelleborg Sealing Solutions fokuserar på tekniska genombrott i utbyggt FoU-center

Publicerat: 18-07-05
Trelleborg Innovation Centre Headquarters Stuttgart June 2018

Trelleborg Sealing Solutions har utökat sin forsknings- och utvecklingskapacitet vid huvudkontoret i Stuttgart i Tyskland. Anläggningen ligger i Trelleborg Sealing Solutions nya innovationscenter och utgör navet i affärsområdets globala FoU-nätverk.

Läs mer