Danfoss och Gefran partners på mobilhydrauöikmarknaden

Publicerat 19-03-19
danfors
Danfoss and Gefran SPA, a global leader in automation components and industrial process control systems, have signed an exclusive framework agreement to collaborate around sensors for mobile hydraulic applications.

Läs mer

Penumatikföretaget Staccato Technologies satsar på produktion i Sverige

Publicerat: 19-03-15
Bjrn Stegfeldt Staccato

Det svenska pneumatikföretaget Staccato Technologies startar serieproduktion i Sverige.
- Staccato Technologies är ett svenskt innovationsföretag som utvecklar ventiler för tryckluft (Pneumatik) och vätskor. säger Björn Stegfeldt, produktions- och logistikansvarig på Staccato. Han är stolt över att företaget enligt honom är det enda pneumatikföretaget med ventilproduktion i Sverige.

Läs mer

Addtech förvärvar schweiziskt automationsbolag och skapar nytt affärsområde

Publicerat: 19-03-01

Addtech har den 28 februari tecknat avtal om förvärv av majoriteten av aktierna i det schweiziska automationsbolaget Omni Ray AG.
Omni Ray AG är ett Zürich-baserat teknikhandels- och serviceföretag, med en stark position på den schweiziska marknaden för automationslösningar inom industri, infrastruktur, transport och medicinteknik. Företaget omsätter cirka 36 miljoner CHF och har 65 anställda.

Läs mer

Industrihydraulik - leverantör av Parkers rörlösningar

Publicerat: 19-02-27
Industrihydraulik rrsystem
Industrihydraulik Sweden AB, med verksamhet i Arboga, Västerås och Östhammar, blir Parker Hannifins första ” Complete Piping Solution-center” (CPS) i Sverige. Som CPS-center kommer Industrihydraulik Sweden AB att designa, bygga, installera och testa kompletta rörsystem för hydraulik.

Läs mer

SFMA - Ny branschförening för hydraulik och pneumatik

Publicerat: 2019-02-19
SFMA logo

HPF (Hydraulik och Pneumatik Föreningen) och IFS (Intresseföreningen för Fluid Systemteknik) har nu gått samman och bildat den nya branschorganisationen Swedish Fluid Motion Association (SFMA).

Läs mer

Concentric rapporterar ett starkt 2018 och ser positivt på 2019

Publicerat: 19-02-06
David Woolley VD ConcentricAB 200p
Här kommer en summering av VD och koncernchef, David Woolleys kommenterar till bokslutskommunikén för fjärde kvartalet och helåret 2018.

Läs mer

AMAB öppnar hydraulikcenter i Sollentuna

Publicerat: 19-01-30
AMAB Hydraul produktbild 250p
För att stärka sin marnadsposition och öka sin servicegrad i Stockholm öppnar företaget ett hydraulikcenter i Sollentuna.
– Det finns en efterfrågan på att kunna gå in i en butik och där få tillgång till kompetens och personlig service, och det som ett mycket viktigt komplement till den växande e-handeln och vår egen webbutik, konstaterar Peter Ternerot, VD för AMAB.

Läs mer

Unoflow växer - Förvärvar företag

Publicerat:19-01-29
Unoflow AB har förvärvat bolagen Active Compressor Service AB och Tryckluftservice i Väst AB, samt ett tredje bolag, Frema Industriservice AB. Förvärven genomfördes i början av Januari. Tillsammans skall bolagen utgöra Unoflow Tryckluftssupport, en Service och supportavdelning för allt vad gäller Tryckluft inom Unoflow AB.

Läs mer

Ny Försäljnings- och Marknadschef på Trelleborg Sealing Solutions Sweden AB

Publicerat: 19-01-21
Lars Fjellstrm Trelleborg
Lars Fjellström är sedan den 9 januari 2019 ny Försäljnings- och Marknadschef på Trelleborg Sealing Solutions Sweden AB i Jönköping. Lars Fjellström är utbildad ingenjör från Mittuniversitetet och kommer senast från Schneider Electric där han har arbetet i en rad sälj- och marknadsfokuserade roller under många år.

Läs mer

TESS har kjøpt Sylinderakutten

Publicerat: 19-01-10
Sylinderakutten

ESS har kjøpt Sylinderakutten via sitt datterselskap Hydraulikkteknikk. Mange kunder i markedet trenger Sylinderakuttens tjenester. TESS og Hydraulikkteknikk kompletterer med dette tilbudet for entreprenørsegmentet. Alle ansettelseskontrakter i Sylinderakutten videreføres.

Läs mer

Fossilfri hydraulik - Tema för SSG Hydraulikdagar 2018

Publicerat: 18-12-10

Doktor Yijun Shi talar på SSG Hydraulikdagar 2018

71 personer från 32 olika företag samlades på Hotell Savoy i Luleå för att diskutera och utbyta erfarenheter inom hydraulik under SSG Hydraulikdagar 2018. Temat som avhandlades var ”Fossilfri hydraulik 2030”, vilket knöt an till regeringens vision om en fossilfri fordonsflotta 2030. Miljön stod i fokus, där man bland annat berättade om att forskningen har hittat miljövänliga ersättare till hydraulvätska.

Läs mer

KG Knutsson tecknar avtal med Haldex och Knorr-Bremse

Publicerat: 18-12-03

Tillsammans med Haldex och Knorr-Bremse tar KGK ännu ett betydande steg för att bli komplett leverantör inom den tunga fordonssektorn.

Läs mer

Logicsystem Pneumatik AB blir ett nytt Parker Technology Center

Publicerat: 18-11-29

Logicsystem Pneumatik AB i Borås är Parker Hannifins senaste tillskott av Parker Technology Centers. Som ett Parker Technology Center är Logicsystem specialiserade på att marknadsföra Parkers breda pneumatikprogram, samtidigt som man har stor kunskap om de applikationer och användningsområden som komponenterna används inom.

Läs mer

98% lägre koldioxid utsläpp på Volvo Construction Equipments och Skanskas Electric Site

Publicerat: 18-11-21

Volvo Construction Equipment och dess kund Skanska har uppmätt banbrytande resultat i deras forskningsprojekt Electric Site; 98 % lägre koldioxidutsläpp, 70 % lägre energikostnad och 40 % lägre operatörskostnad.

Läs mer

Ulf Helles affärsutvecklingschef på SMC

Publicerat: 18-11-05

- Spännande att få jobba hos världsmarknadsledaren, säger Ulf Helles, en känd profil på den svenska pneumatikmarknaden som nu tackat ja till ett jobb som affärsutvecklingsched på SMC.

Läs mer

Concentrics rapporterar för perioden januari - september

Publicerat: 18-10-31
David Woolley VD ConcentricAB 200p
Den underliggande verksamheten visar goda resultat och vi upprepar därmed vår tidigare bedömning om att rörelsemarginalen, före engångsvinster under fjärde kvartalet, förväntas bli 22% för helåret 2018, säger VD och koncernchef, David Woolley när han kommenterar delårsrapporten för tredje kvartalet 2018.

Läs mer

Danfoss förvärvar aktiemajoriteten i Artemis Intelligent Power Ltd

Publicerat: 18-10-25

Danfoss Artemis

Foto/Danfoss.
Nordborg-virksomheden har købt aktiemajoriteten i Artemis Intelligent Power Ltd. (AIP), som er en ingeniørvirksomhed med base i Edinburgh i Skotland. Virksomheden har specialiseret sig i udvikling af hydrauliksystemer.
Købet omfatter AIP's Digital Displacement-teknologi, der vil give Danfoss mulighed for at udvikle hydraulikpumper, -motorer og -systemer med et højt niveau af effektivitet, styrbarhed og designmæssig fleksibilitet for kunderne.

Läs mer