Silvent expanderar - öppnar kontor i Nederländerna

Publicerat: 18-09-13
Silvent Anders Erlandsson
Bild: Anders Erlandsson, VD Silvent AB

Under sommaren har tryckluftsföretaget Silvent expanderat och öppnat ett nytt säljkontor i Nederländerna. Silvent har sedan tidigare kontor i USA, England, Frankrike, Österrike, Sverige och Kina. Det är den ökande efterfrågan i kombination med önskan om att ge kunderna en allt bättre service som fått Silvent att expandera sin verksamhet.

**Läs mer**

All time high för Hydra Specma som just fyllt 100 år

Publicerat: 18-09-06
Hydra Specma

Det svenska företaget Specma är ett helägt dotterbolag till danska Hydra Grene. Det senare företaget är i sin tur ett helägt dotterbolag till Schouw & Co som är ett investmentbolag på den danska börsen med ett marknadsvärde på cirka 12 miljarder kronor.
Hydra Specma omsatte 550 miljoner danska kronor i det andra kvartalet, vilket är en ökning med 20 procent jämfört med samma kvartal föregående år.

**Läs mer**

Ny administrerende direktør i Bosch Rexroth AS

Publicerat: 18-08-30
Arild Strand Tor Jensen

Arild Strand (høyre) overlater roret til Tor Jensen (venstre)

Arild Strand gir seg etter 13 år i direktørstolen.
1. september blir det generasjonsskifte i Bosch Rexroth AS i Norge.

**Läs mer**

Mycket på gång inom Helios Tecnologies

Publicerat: 18-08-27
Helios logo

Vi har i en tidigare notis informerat om att moderbolaget Sun Hydraulics Corp bytt namn till  Helios Technologies.
Sarasota Herald-Tribune har publicerad en utförlig mycket intressant artikel om de förändringar som är på gång 

**Läs mer**

Lekang Maskin AS endrer firmanavn til Lekang Filter AS.

Publicerat: 18-08-24
Lekang Filter Produkter

Lekang Maskin AS ändrar namn till Lekang Filter AS.
Egil Lekang, numera senior adviser berättar varför

- Det nye navnet gjenspeiler både vår historie og vår kjernevirksomhet. Lekang familien etablerte firmaet i 1970 og startet opp med import av gravemaskiner. Etter noen år begynte de også å levere filter til tunge kjøretøy og industri.

**Läs mer**

Fleming Pedersen Dambo - ny VD för Staccato Technoogies

Publicerat: 18-08-13
Fleming Pedersen Dambo

Staccato Technologies, som arbetar inom pneumatikbranschen, har fram till nu fokuserat på enstaka ventilutvecklingar för nischapplikationer som lastbilsmotorer till exempel. Nu vill man ändra inriktning och bland annat fokusera på systemlösningar i tryckluftsapplikationer för industrin.  
För att ge kraft i det nya arbetet har bolaget rekryterat en ny vd i form av Fleming Pedersen Dambo, tidigare produkt- och marknadschef på SMC Automation. Han tillträdde den 1 augusti.

**Läs mer**

Sun Hydraulics byter namn till Helios Technologies

Publicerat 18-08-08
Helios logoSun Hydraulics logo
Sun Hydraulics meddelade den 6 aug att moderbolaget Sun Hydraulics Corporation ändrar namn till Helios Technologies. Namnbytet är en del i företagets satsning på sin Vision 2025 strategi som syftar till att uppnå ett globalt ledarskap inom de områden man är verksam.

**Läs mer**

Parker fortsätter att slå rekord

Parker pump
Publicerat: 18.08-06
Den 2 augusti kom Parker rapport för KV4 och hela budgetåret 2018 som slutade 30 juni. Faktureringen för kvartalet blev 9% högre än för samma period föregående år. och nettovinsten 20% högre. Motsvarande siffror för helåret blev en ökning av faktureringen på 19% och av nettovinsten på 8%

**Läs mer**

SKF avyttrar sin verksamhet inom området linjära ställdon

Publicerat: 18-08-01
SKF meddelade den 31 juli att man har tecknat ett avtal om att avyttra sin linjär rörelse och aktuation verksamhet till Triton. Den totala köpeskillingen uppgår till 2,75 miljarder kronor, på kassa- och skuldfri basis och affären förväntas slutföras under slutet av 2018.

**Läs mer**

Trelleborg Sealing Solutions fokuserar på tekniska genombrott i utbyggt FoU-center

Publicerat: 18-07-05
Trelleborg Innovation Centre Headquarters Stuttgart June 2018

Trelleborg Sealing Solutions har utökat sin forsknings- och utvecklingskapacitet vid huvudkontoret i Stuttgart i Tyskland. Anläggningen ligger i Trelleborg Sealing Solutions nya innovationscenter och utgör navet i affärsområdets globala FoU-nätverk.

**Läs mer**

SSG bjuder in till årets hydraulikdagar

Publicerat: 18-06-29
SSG Hydraulikdagar 2018
Den 24 - 25 oktober är det dags för SSG hydrulikdagar med tema fossilfri hydraulik 2030? 
Plats för årets dagar är Hotell Savoy i Luleå.

**Läs mer**

Aventics öppnar online-shop i Sverige

Publicerat: 18-06-13
Aventics Pneumatics Shop

Aventics meddelar att man från och med nu kan erbjuda sina kunder i Sverige en innovativ service- och produktportal. www.pneumatics-shop.se ger enligt företaget snabb och enkelt information om komponenter och individuella lösningar både för teknikavdelningar och inköpare och möjlighet att snabbt kunna beställa på nätet.

**Läs mer**

Lyckat mässdeltagande för Swedrive

Publicerat: 18-06-08
Swedrive
Den 28-31 maj medverkade Swedrive för första gången på Pulpaper mässan i Helsingfors.
 Beslutet att delta utgör en del i målsättningen att öka försäljningen utanför Sveriges gränser. Swedrive ställde ut tillsammans med de finska delarna av systerbolagen Polarteknik, PMC Cylinders och PMC Hydraulics ut i en gemensam monter

**Läs mer**

SMC Automation rapporterar ytterligare ett rekordår

Publicerat: 18-05-24
Torbjorn Lundberg SMC 250p
Japanska SMC, som tillverkar och säljer komponenter för industriautomation fortsätter att öka försäljningan i hela världen.
Försäljningen för fiskala året 2017 nådde 591 miljarder Yen, en ökning med 22,1% jämfört med året före. Detta motsvarar, med dagens växelkurs, 46,5 miljarder kronor. Stark efterfrågan på alla marknader och i första hand elektronik och halvledarindustrin gjorde denna ökning möjlig.

**Läs mer**

Emerson Electric ny ägare till Aventics

Publicerat: 18-05-18
aventics laatzen 8261 Mitar rgb 72

Riskkapitalföretaget Triton, ägare till Adventics sedan drygt fyra år, meddelar att man nu tar nästa steg för att säkerställa en framgångsrik och uthållig framtid för Aventics genom att sälja företaget till det amerikanska företaget Emerson.

**Läs mer**

Dacke Industri förvärvar Arcos Hydraulik

Publicerat: 18-05-16
Dacke Industri har den 15 maj förvärvat samtliga aktier i Arcos Hydraulik AB. Arcos Hydrauik med en omsättning på drygt 70 MSEK och 45 anställda, konstruerar, tillverkar och marknadsför kundanpassade hydraulcylindrar och specialprodukter främst till nordiska industrikunder.

**Läs mer**